Champions League

Her fester supporterne: - En skam

Engelske fotballfans har inntatt gatene i Porto. Det irriterer lokalbefolkningene.

FESTER: Tusenvis av Chelsea- og Manchester City-supportere har strømmet til den portugisiske byen Porto for å få med seg finalen i Champions League. Video: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets Champions League-finale spilles i Portugal, men mellom de to engelske lagene Chelsea og Manchester City. På tribunene vil det derfor være om lag 16 500 ivrige engelske fotballsupportere som har tatt turen fra henholdsvis London og Manchester.

I utgangspunktet var det slik at de engelske supporterne måtte ankomme på kampdag og oppholde seg i en «boble» før de dro på stadion. Så endret portugisiske myndigheter reglene bare dager før finalen.

Engelske turister kan nå reise til Portugal så lenge de kan vise til en negativ PCR-test.

MYE FOLK: Mange supportere har samlet seg på barer i Porto. Foto Reuters.
MYE FOLK: Mange supportere har samlet seg på barer i Porto. Foto Reuters. Vis mer

Det har gjort at gatene i Porto er blitt fylt opp av ivrige engelske fotballsupportere. Det irriterer de lokale innbyggerne som har fulgt strenge coronarestriksjoner lenge.

- Hvis disse (nye reglene) stemmer, vil jeg ikke overholde flere nedstengninger, skrev en Twitter-bruker ifølge Reuters.

FEST: Britiske fotballfans i Porto. Foto: Reuters
FEST: Britiske fotballfans i Porto. Foto: Reuters Vis mer

- Dette er en skam for alle som fortsetter å overholde coronareglene, skrev en annen ifølge nyhetsbyrået.

I Portugal har ikke fotballsupporterne fått lov til å dra på kamp på flere måneder. Når 16 500 engelskmenn inntar tribunene på lørdag kveld er det flere som mener at det er litt urettferdig.

- Hvis de åpner stadionene for engelskmenn, bør de åpne dem for alle, sa Alexandre Magalhaes i Portos gater til Reuters.

I tillegg til de 16 500 som har billett til kampen så skal det visstnok være flere som har dratt til Porto uten billett til kampen også.

STORE FOLKEMENGDER: Mange supportere har samlet seg langs elven som renner gjennom byen. Foto: Reuters
STORE FOLKEMENGDER: Mange supportere har samlet seg langs elven som renner gjennom byen. Foto: Reuters Vis mer

Politisjef Paula Peneda fortalte på en pressekonferanse at myndighetene forventet mange engelske fans uten billett i byen lørdag, men kunne ikke spesifisere et antall.

Politiet har også uttalt at de ikke kan hindre fansen i å bevege seg rundt fordi britiske turister nå får lov til å komme inn og ut av Portugal hvis de kan vise til en negativ PCR-test.

TESTES: Supportere som skal inn i såkalte fanzones må fremvise en negative covid-test. Foto: Reuters.
TESTES: Supportere som skal inn i såkalte fanzones må fremvise en negative covid-test. Foto: Reuters. Vis mer

Reuters rapporterte om hundrevis fans uten masker som fylte opp barene i den portugisiske byen fredag kveld. Selv om fansen brøt coronavirusregler, ved å ikke ha på seg maske i overfylte områder, så håndhevet politibetjenter ikke den regelen.

På kampdagen er det satt opp to fansoner med plass til 6000 supportere hver. Disse vil være forbeholdt supportere som har billett til kampen og alle som skal inn på disse områdene må teste negativt på en PCR-test.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer