Her fikser de norske gutta gullet - for Sverige

- Vi får se om vi blir invitert til gullfesten.

FIKK NORSK HJELP: Storbritannia hadde gullet i lomma med noen hundre meter igjen å seile. Men bakfra kom Norge i større fart og passerte både Storbritannia og Brasil, som før den avsluttende seilasen lå som nummer én og to i sammendraget. Det var nok til at Sverige kunne snappe gullet. Foto: REUTERS/Pascal Lauener
FIKK NORSK HJELP: Storbritannia hadde gullet i lomma med noen hundre meter igjen å seile. Men bakfra kom Norge i større fart og passerte både Storbritannia og Brasil, som før den avsluttende seilasen lå som nummer én og to i sammendraget. Det var nok til at Sverige kunne snappe gullet. Foto: REUTERS/Pascal Lauener Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sverige tok sin første gullmedalje i London-OL i går, da seilerduoen Max Salminen og Fredrik Lööf gikk til topps i star-klassen.

Men det ville ikke blitt noen gulljubel uten norsk hjelp:

Foran den avsluttende seilasen i går, etter at 10 av 11 seilaser var unnagjort (den dårligste strykes før finalen), lå svenskene «bare» på tredjeplass. På suveren førsteplass lå Storbritannia, som nok var langt mer bekymret for annenplasserte Brasil enn for Sverige.

- Uten oss ville det ikke blitt svensk gull Med noen hundre meter igjen å seile hadde Storbritannia gullet i lomma. Men kanskje ble de for opptatt av å trygge gullet framfor å satse offensivt, for mens Sverige seilte inn til førsteplass, lå britene og brasilianerne et godt stykke bak i finaleracet der bare de ti beste båtene deltok.

På siste halvdel av det siste leget (oppløpssida, på godt norsk) kom den norske båten med Petter Mørland Pedersen og Eivind Melleby som ei kule, og passerte både Brasil og Storbritannia.

Det var akkurat nok til at Sverige kunne smette forbi i sammendraget. Storbritannia endte som nummer åtte av ti i finaleseilasen, og ettersom poengene teller dobbelt i siste runde, vant Sverige med to poeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer