Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her fikser Klose tysk VM-billett

Sterk borteseier mot Russland.

TYSK TRIUMF: Miroslav Klose sendte Tyskland til VM i Sør-Afrika neste år med kampens eneste scoring i det 35. minutt. Foto: AFP PHOTO DDP / NIGEL TREBLIN
TYSK TRIUMF: Miroslav Klose sendte Tyskland til VM i Sør-Afrika neste år med kampens eneste scoring i det 35. minutt. Foto: AFP PHOTO DDP / NIGEL TREBLIN Vis mer

|||Tyskland er klar for VM-sluttspill neste sommer etter at Miroslav Klose fikset 1-0-seier borte mot Russland.

— Laget gjorde en god prestasjon. Vi trengte litt flaks, men vi sørget for å kvalifisere oss til VM. Man kan ikke be om mer enn det, sa tyskernes landslagssjef Joachim Löw etter kampen.

Før lørdagens «finale» i VM-kvalifiseringsgruppe fire øynet Russland muligheten til å snike seg forbi tyskerne og overta gruppeledelsen. Men da ville bare hjemmeseier være godt nok.

I stedet måtte Guus Hiddinks mannskap konstatere russernes første hjemmetap i en kvalifiseringskamp på nesten elleve år. Den sterke hjemmestatistikken sørget Miroslav Klose for å ødelegge etter 35. minutters spill. Den polskfødte tyskeren puttet kampens eneste mål etter en målgivende pasning av Mesut Özil.

— Vi klarte å håndtere presset og tok vare på sjansen vår. Dette var ingen toppkamp for noen av oss, sa Klose.
Boateng utvist
Russerne klarte aldri å få det viktige utligningsmålet for å hindre tyskerne i å sikre direkte VM-plass. Men Arsenal-spiller Andrej Arsjavin var farlig nær i det 55. minutt. Bare en dyktig god keeper i René Adler hindret scoring.

Heller ikke da Tyskland ble redusert til ti mann 21 minutter før slutt, lyktes russerne i å score. Jerome Boateng måtte forlate banen etter to gule kort.

— Vi kan selvfølgelig ikke være fornøyd med resultatet. Vi var ikke gode nok verken i avslutningsfasen eller på kontringene våre, sa Hiddink.
Med lørdagens seier er Tyskland sikret VM-deltakelse i Sør-Afrika neste sommer. Russland på sin side er sikret annenplassen og rett til omspill mot andre toere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling