Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her finner Jostein scoringsformen

DRAMMEN (Dagbladet): Her er kuren Strømsgodset trolig må sette sin lit om de skal berge Tippeligaplassen søndag: At 40 grader varme boblebad får fart på kroppen til Jostein Flo (37).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den aldrende Strømsgodset-spissen har nemlig slitt med tung kropp i hele høst - og forklarer det sjøl med at han blir stiv og støl når det er kaldt i været.

- Det skjer noe med kroppen min når sommeren er over. Slik har det vært i mange år, sier Jostein Flo til Dagbladet.

100000 kroner

For et par uker siden brukte han over 100000 kroner på et digert boblebad, som er nedfelt i terrassen. Her sitter han en halv time hver kveld, med flott utsikt utover Drammen fra eneboligen i rikmannsstrøket Toppenhaug.

Timene i boblebadet har attpåtil oversteget Flos egne forventninger.

- En halvtime i boblebadet løser opp muskulaturen og jeg føler meg som en briljant tekniker i 20-åra, og er klar til å gå rett ut på banen og score mål igjen. For meg er dette medisinen som utlikner at jeg er blitt en gammel mann, smiler Jostein Flo.

Best om sommeren

Stryningens målteft har sunket påtakelig om høsten de siste årene.

- Tidlig vår og sein høst er ikke min tid. Men i juni og juli er unge, lovende Flo livsfarlig, ler kjempen på 194 centimeter.

Sist søndag scoret han sitt første mål på tre uker - hans 13. i årets Tippeliga. Søndag er Strømsgodset trolig mer avhengig av sin store kjempe enn noen gang:

For å unngå direkte nedrykk må drammenserne oppnå et bedre resultat enn det Bryne - som i øyeblikket har kvalikplassen - klarer borte mot Lyn.

Og Flo har tenkt å brette opp ermene til oppgaven som venter:

Etter å ha spilt i Strømsgodset siden 1996 føler han seg nå som ekte drammenser.

- Kutt ferien

- For meg er og blir det Godset eller ingenting. Jeg hadde heller ikke bytta om jeg hadde vært ti år yngre, påstår Jostein Flo.

- Om utbyttet av boblebad er så bra, hvorfor har du ikke investert i det tidligere?

- Jeg har rett og slett ikke tenkt på det. Fra før har jeg brukt nesten 40000 kroner på massasjeapparat, men har lurt på så mange andre alternativer at det neste ville blitt å lure seg sjøl...

- Men for et par uker siden var det så kaldt at jeg fryktet at jeg ville få store problemer med å score flere mål. Da kom ideen om boblebad. Vi har tross alt en plass i Tippeligaen å forsvare, sier Flo.

For å få en sesong som er bedre tilpasset ham selv, foreslår Flo videre å kutte ut den to uker lange fotballferien midt på sommeren.

- Vi bør jo spille fotball mens det er varmt i været, slik at vi heller kan avslutte litt tidligere.., smiler Flo.

Dokken fornøyd

SIF-trener Arne Dokken legger også merke til at det ikke er samme trøkket i klubbens toppscorer når høsten slår inn. Uten at det bekymrer han mye.

- Det er morsomt å registrere at han ikke blir stresset selv når han ikke har scoret på noen kamper. For selv om han ikke er like bevegelig som om sommeren, så er han fortsatt god nok, sier Arne Dokken til Dagbladet.

PS! Flo spiller også neste sesong, uavhengig av om det blir i Tippeligaen eller 1. divisjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!