Her flyr Espen, Andreas og Hans med hjemmelagde vinger

Se hoppet selv.

(Dagbladet.no): Dagbladets Sportsmagasinet forteller i morgen historien om «Værdal\'n Karsk & Base», en annerledes basehoppklubb fra Trondheim.

Disse gutta søker ikke dumdristigheter utover det forsvarlige, men har en vitenskaplig tilnærming til hoppinga. De fire siste åra har nemlig klubbens 12 medlemmer brukt fritida si på å optimalisere drakter, hoppteknikker og flytestillinger.

Poenget er ikke å fly lengst eller raskest, men å skaffe seg best mulig kontroll i svevet.

VKB\'s medlemmer er alle på en eller annen måte tilknyttet forskningsmiljøet rundt SINTEF og NTNU i Trondheim. Dermed har gutta ikke bare kunnskapene om aerodynamikk, fysikk, materialforskning, geologi og mekanikk, men også tilgang til utstyr som gjør at alle tester kan skje i kontrollerte omgivelser.

- Dette er det eneste prosjektet på et slikt nivå i verden. Ingen andre basemiljøer har de nødvendige ressursene tilgjengelig, slik vi har på SINTEF og NTNU, sier ingeniør Øyvind Løkeberg (40) til Sportsmagasinet.

I dag kan du bli med Andreas Barkhall, Espen Fadnes, og Hans Holmefjord ned Langrabbpiken ved Sunndalsøra. Fjellet er 1500 meter over havet, og svevet er mildt sagt spektakulært.

Med de hjemmelagde vingedraktene flyr gutta lavt over terrenget, og du kjenner nesten tretoppene der du sitter i stolen din.

I morgen kan du lese hele historien om gutta fra «Værdal\'n Karsk & Base» i Sportsmagasinet som følger med Dagbladet.

LES I MORGEN: Trolig har ingen før dem vært nærmere å fly med menneskekroppen. Les historien om basehopperne som bruker vitenskap for å fly.