- EN OPPLEVELSE: Vaclav Pilar (23) sier det var en opplevelse å møte Dani Alves. 23-åringen mener det var som å spille i en film å møte Barcelona. Foto: Felice Calabro, AP/Scanpix
- EN OPPLEVELSE: Vaclav Pilar (23) sier det var en opplevelse å møte Dani Alves. 23-åringen mener det var som å spille i en film å møte Barcelona. Foto: Felice Calabro, AP/ScanpixVis mer

Her føler Vaclav at han er med i en film

- Messi er som en gud for meg, sier den tsjekkiske landslagsspilleren.


(Dagbladet): Barcelona - Viktoria Plzen 2-0.

Viktoria Plzen kom helskinnet fra besøket på Camp Nou i går, selv om Barcelona fort kunne vunnet med større margin.

Noe av grunnen til at det ikke ble styggere sifre, var en uvanlig ineffektiv Lionel Messi. Men argentineren spilte en fantastisk kamp, og det eneste som manglet var egentlig scoring.

- De som ikke så kampen tror kanskje Messi hadde en dårlig dag siden han ikke scoret. Men i forhold til banespill og tekniske detaljer er dette noe av det beste jeg har sett av ham, sier La Liga-kommentator Petter Veland i Canal+ til Dagbladet.

- Som en gud En av de som så kampen - og Messi - på nært hold, var Viktorias midtbanespiller Vaclav Pilar. 23-åringen debuterte på a-landslaget til Tsjekkia i juni, men var like fullt starstruck etter gårsdagens kamp.

- Leo Messi er som en gud for meg, jeg har alltid beundret ham. Jeg leter opp alt han gjør og ser videoer av ham på YouTube. Det er fantastisk å se på ham fordi han spiller så vakkert. Å være så tett på ham, å spille mot ham og lagkameratene hans, fikk oss til å føle oss som vi var med i en film, sier Pilar ifølge Uefa.com.

Selv hadde han flest dueller med høyreback Dani Alves.

- For meg var det en opplevelse å spille mot Dani Alves fordi han en fantastisk fotballspiller som gjør ting enkelt og spiller ballen hele tida. Endeløse, korte, presise pasninger - og han er veldig rask. Men jeg likte det, sier Pilar.

Gullit hyllet Messi Pilar mener det faktum at Barcelona bare scoret to, tyder på at Plzen tross alt forsvarte seg brukbart.

Messi traff stengene, nettveggen og virket litt småfrustrert over egen sjansesløsing. Men det skal sies at han var nest sist på ballen før begge målene.

Og argentineren leverte en soloprestasjon som fikk Ruud Gullit, mannen bak begrepet «sexy fotball», til å dra fram superlativene i Sky Sports' studio. Dribleserien i supertempo, som endte med et skudd i stanga, kan både Vaclav Pilar og du se på YouTube.

- Jeg har aldri, aldri sett en spiller med slike ferdigheter, sa Gullit og sammenliknet Messi med basketlegenden Michael Jordan.

Ut med skade - rett inn Messi spiller så og si hver eneste kamp for Barcelona. Å bli hvilt i enklere kamper ser ikke ut til å stå høyt på argentinerens ønskeliste, og trener Pep Guardiola ser ut til å la ham få det som han vil.

I går hadde Messi tydelig vondt etter en vridning i ankelen, og trengte tilsyn fra støtteapparatet. Men etter den påkrevede turen ut på sidelinja etter behandling, var han kjapt tilbake på banen - selv om Barcelona hadde full kontroll på kampen.

- De tester ham ut og inn på La Masia. Det virker som de har god kontroll på det de holder på med. Han spilte selv de ubetydelige kampene mot slutten av sist sesong. Han vil jo spille sjøl, og da er det dumt å holde han vekk. Å ha en spillesugen Messi på benken gagner ingen, sier Petter Veland.

BARE MÅLET MANGLET: Lionel Messi passerer keeper Marek Cech, men David Limbersky (t.v.) klarte å hindre ham i å score. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix
BARE MÅLET MANGLET: Lionel Messi passerer keeper Marek Cech, men David Limbersky (t.v.) klarte å hindre ham i å score. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix Vis mer