Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp

Her forlater en rasende Stöckl Kollen: - Nå er det nok. Jeg skal banke hendene i veggen

- Jeg er så lei av å stå ved siden av pallen. 

OPPGITT: Alexander Stöckl var alt annet enn fornøyd med fjerdeplass i Holmenkollen lørdag kveld. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
OPPGITT: Alexander Stöckl var alt annet enn fornøyd med fjerdeplass i Holmenkollen lørdag kveld. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Trener Alexander Stöckl var mektig frustrert over en ny fjerdeplass til Norge i hopp. Etter lagkonkurransen i Holmenkollen lørdag kveld, var treneren direkte forbannet.

- Nå er det nok. Jeg er så lei av å stå ved siden av pallen, sier Stöckl til Dagbladet.

Østerrike vant lagkonkurransen i verdenscupen foran Tyskland og Polen. Opp til Polen var det 3,6 poeng for Norge.

Opprørt

Mens nasjonalsangen til Østerrike ble spilt på sletta, var Stöckl tydelig opprørt. Igjen handlet det om det som har vært hovedproblemet denne sesongen: At nordmennene ikke klarer å levere to gode omganger.

- Det er frustrerende. Det er veldig frustrerende. Jeg følte at vi var med i hele konkurransen. Så tapte vi med noen få poeng. Det skyldes at ikke alle er i stand til å levere to gode hopp, påpeker han.

MASSE FOLK: Stemningen i Holmenkollen var svært god, men nordmennene måtte spille annenfiolin. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
MASSE FOLK: Stemningen i Holmenkollen var svært god, men nordmennene måtte spille annenfiolin. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

For Norge hoppet Andreas Stjernen, Robert Johansson, Daniel-André Tande og Johann André Forfang.

- Ikke uflaks

Stöckl fortsetter:

- Dette handler ikke om uflaks. Alle hadde krevende forhold i dag. Men andre taklet disse forholdene bedre enn oss. Rett og slett.

- Hvordan skal dere klare å få ut de siste marginene?

- Vi må fortsette å analysere teknikken. Og så må vi sørge for at utøverne er hundre prosent klare til å levere på det høyeste nivået.

- Ser du for deg noen endringer neste sesong?

- Vi kan alltids gjøre endringer. Det får vi sette oss ned og evaluere etter sesongen.

VM-nedtur

Bare Daniel-André Tande har levert stabilt godt denne sesongen. Men i det siste har også han vaklet i prestasjonene, og VM var en nedtur. Dette fortsetter inn i Raw Air, som dagens lagkonkurranse var en del av.

- Vi begynte sesongen på hælen, påpeker Stöckl.

- Vi prøvde å kjempe oss tilbake, og det tar mye energi. Utøverne prøvde å levere på hjemmebane i dag, men fikk det ikke til hundre prosent.

- Hva føler du nå?

- Akkurat nå er jeg forbannet.

- Hva skal du gjøre resten av kvelden?

- Jeg skal sette meg på rommet og banke hendene i veggen.

God stemning

Stemningen i Holmenkollen var annerledes sammenliknet med fredag. Lørdag var det både folk og god atmosfære.

Men sportslig måtte nordmennene spille annenfiolin - på hjemmebane.

- Det har blitt litt for mange fjerdeplasser. Vi har veldig stang ut, sier Tande, som mener han hoppet under «møkkaforhold» i første omgang.

Dagens mann for Østerrike var Michael Hayböck som klinket til med et svev på 140 meter. Søndag er det tradisjonelt Holmenkollrenn.

KJÆRESTEMØTE: Daniel-André Tande (til høyre)  fikk hilse på kjæresten 
Anja Nymoen Søberg etter rennet. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
KJÆRESTEMØTE: Daniel-André Tande (til høyre)  fikk hilse på kjæresten Anja Nymoen Søberg etter rennet. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media