RASK MANN I RASK BIL: Emil Jönsson forlot Tour de Ski i sin nye Audi R8 V10. En bil Petter Northug gjerne skulle hatt, men ikke tør kjøpe. - Da ville folk sett stygt på meg, sa Northug til Expressen i høst. Foto: NILS PETTER NILSSON, EXPRESSEN
RASK MANN I RASK BIL: Emil Jönsson forlot Tour de Ski i sin nye Audi R8 V10. En bil Petter Northug gjerne skulle hatt, men ikke tør kjøpe. - Da ville folk sett stygt på meg, sa Northug til Expressen i høst. Foto: NILS PETTER NILSSON, EXPRESSENVis mer

Her forlater Jönsson Touren i bilen Northug ikke tør kjøpe

- Det var jo derfor jeg kjøpte den, gliser svensken.


(Dagbladet): Emil Jönsson reiste i går hjem fra Tour de Ski for å satse mot VM seinere i vinter. I dag blogger han fra senga hjemme i Davos, og skriver at det selvsagt er «tråkigt» å forlate Touren.

Det som neppe var spesielt kjedelig, var bilturen hjem etter finalefiaskoen i sprinten i går.

For foreldrene hans kom nemlig fra Sverige til Val Müstair i Sveits for å levere den nye bilen hans - en Audi R8 V10, skriver Expressen.

Det er et råskinn av en bil med godt over 500 hestekrefter og en toppfart på 320 kilometer i timen. Skal du kjøpe bilen ny hos en Audi-forhandler i Norge, er prisen tett oppunder 2,5 millioner kroner. I Sverige koster den rundt 1,5 millioner svenske kroner ifølge Expressen.

- Uforsvarlig dyr Jönsson har kjøpt bilen brukt, men innrømmer at den fortsatt koster flesk.

- Uforsvarlig mye. Enda den er brukt i et par år, sier han.

Bilkjøpet er en gammel drøm som har gått i oppfyllelse for verdens beste skisprinter så langt i sesongen.

- Helt siden jeg som guttunge satt og kjørte Årsundas treigeste traktor på jordet, har jeg drømt om en gang å eie en ordentlig sportsbil, sier Jönsson.

- BARE KJØR BUSS, PETTER! Jönsson fleiper med at Northug bare må kjøre rundt i bussen sin - for nå har svensken raskere bil enn ham. Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIX
- BARE KJØR BUSS, PETTER! Jönsson fleiper med at Northug bare må kjøre rundt i bussen sin - for nå har svensken raskere bil enn ham. Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIX Vis mer

På toppen av at det er guttedrømmen hans, kan den svenske skisprinteren glede seg over at bilen også er drømmebilen til rivalen Petter Northug.

- Det var jo derfor jeg kjøpte den. Nå skal jeg bare sette opp et skilt i bakruta der det står «Petter - du får ikke sitte på», sier Jönsson.

Northug tør ikke Expressen fikk i høst sitte på med Northug dagen etter at han fikk levert sin en helt ny Audi A7 fra den tyske fabrikanten som sponser ham. En fin bil det også, men ikke på langt nær så rå som R8.

- En R8 hadde vært frekkere. Men det kan du ikke ha som langrennsløper i Norge. Da ville folk sett stygt på meg, sa Northug.

Northug og Jönsson har sendt flere meldinger - med større og mindre grad av alvor - til hverandre denne sesongen. Siste stikk går foreløpig til racer-Emil:

- Petter kan gjerne fortsette å kjøre rundt i bussen sin. Nå har jeg i alle fall en raskere bil enn han har.