Her forlater Leicester-helten åstedet for «en av de mest kjente hjemmefestene i nyere tid»

Vardy dro på trening etter nattens fering.

(Dagbladet): Ikke bli overrasket om bildene av euforiske Leicester-helter som feirer Premier League-tittelen hjemme hos Jamie Vardy (29) blir brukt i en Hollywood-film en gang i fremtiden.

De er historiske. Og de viser det unike samholdet mellom en gjeng som har overkommet hindringer ingen trodde var mulig. I natt var spillerne samlet hos lagets superspiss, hvor de alle ble til levende legender i løpet av kvelden. For da Tottenham ga fra seg 2-0-ledelsen mot Chelsea, var det ikke lenger noen tvil: Leicester er Englands beste fotballag. Til 5000 i odds.


- Det er en ubeskrivelig følelse. Det er den største prestasjonen i klubbens historie og vi føler oss alle privilegerte som får være en del av det, forteller Vardy via klubbens egne kanaler.

Løfter troféet på lørdag I dag tidlig, et par minutter på ni, kom Vardy ut døra på boligen sin i Leicester. I timene i forveien hadde Leicester-gutta omfavnet hverandre i feringa av det som omtales som tidenes største idrettssensasjon.

Normalt sett ville en slik fest gitt mange en solid bakrus, men for Leicester-gutta er det ikke dagen derpå. Det er i stedet den første dagen hvor de våknet opp som ligamestere.

Følelsen hver enkelt må sitte med i kroppen på vei inn til trening i dag kan bare tenkes. Sannsynligvis vil samtlige slite med å sette ord på den.

Leicester-hysteri Mens gratulasjonene strømmer inn fra hele verden, følger også mediene Leicester minutt for minutt.

«Det vil helt sikkert bli husket som en av de mest kjente hjemmefestene i nyere tid.», skriver den engelske avisa The Telegraph om nattens samling hos Vardy på en side som kontinuerlig oppdateres med Leicester-nyheter.

Manager Claudio Ranieri skal ha mye av æren for den utrolige, ni måneder lange reisen Leicester har vært på. To kamper før slutt er de allerede utenfor rekkevidden til Englands mektigste klubber. Klubber som har pøst ut milliarder på spillere mens Leicester har kjøpt typer som Riyad Mahrez for 450 000 pund. 22 seirer og bare tre tap i løpet av 36 serierunder har sørget for det.

- Jeg er så stolt. Jeg er så glad på spillerne mine sine vegne, for styreformannen, støtteapparatet i Leicester, alle supporterne våre og byen. Det er en utrolig følelse, sier Ranieri, som selv skal ha vært på vei hjem fra en lunsj i Italia med sin aldrende mamma i går kveld.


Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.