Skade ødela for fransk hjemmehåp:

Her forlater Tour de France-giganten rittet i tårer

Thibaut Pinots drøm endte i Alpene.

KNUST: Thibaut Pinot forlot Tour de France i tårer. FOTO: Getty Images/Tim De Waele
KNUST: Thibaut Pinot forlot Tour de France i tårer. FOTO: Getty Images/Tim De WaeleVis mer

(procycling.no): Dag to i Alpene kan bli en historisk mørk dag i fransk sykkelsport. Ikke siden 1985 har en franskmann klart å gå til topps i rittet.

I tillegg ble det en brå exit for den andre franskmannen i toppen, Thibaut Pinot, tidlig på etappen.

29-åringen lå på femteplass foran etappen, 1:50 bak landsmannen Alaphilippe, som på sin side endte opp med å miste den gule trøya etter en høydramatisk etappe.

Slapp seg ned til legebilen

Da Groupama-kapteinen måtte slippe hovedfeltet og motvillig legge seg ned til legebilen etter tre mil av den 126,5 kilometer korte - men brutale etappen.

På vei oppover Montee d'Aussios hadde Pinot fjernet en bandasje på sin venstre fot. Kort tid etter hadde lagkompisene Rudy Molard og Anthony Roux lagt en hånd på skulderen hans og takket for følge så langt under årets Tour de France.

På dag 19 var femtemann i sammendraget ferdigkjørt. Pinot var den heteste av dem alle i Pyreneene, men fikk altså trøbbel i Alpene. Franske L'Équipe meldte først at det dreide seg om en skade i det venstre låret.

- Et muskulært problem

- Vi visste at Thibaut slet, men vi forsøkte å holde det gående. Det er et muskelproblem som startet da han forsøkte å unngå en velt på to dager siden. Han slet i går, men i dag var det ikke mer å gjøre, sa sportsdirektør Philippe Mauduit til fransk TV underveis i rittet.

Pinot sto på podiet under 2013-utgaven av Tour de France. Det var Vincenzo Nibali som vant det året, men etter å ha satset på Giro d'Italia de siste to sesongene - har 29-åringen kanskje aldri vært i så godt slag som han var nå.

Groupama FDJ-kapteinen tapte 1:40 i sidevinden tidligere i rittet, men har kanskje vært den aller sterkeste klatreren så langt i rittet. Som plaster på såret tar han med seg etappeseieren på selveste Tourmalet videre - men på vei ut av Tour de France-sirkuset tok en synlig knust Pinot til tårene inne i lagets følgebil.