Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her forsvinner deler av pokalen: - Det kan jo ikke gå bra. Det sier seg selv

Erik Thorstvedt mener Manchester Uniteds feiring viste mangel på erfaring.

FORSVANT: Her faller lokket på FA-cupfinalen av og forsvinner. Foto: Nick Potts/PA Wire.
FORSVANT: Her faller lokket på FA-cupfinalen av og forsvinner. Foto: Nick Potts/PA Wire. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Manchester United - Crystal Palace 2-1 (etter ekstraomganger)

(Dagbladet): Manchester United avgjorde FA-cupfinalen mot Crystal Palace med ti mann etter dramatiske ekstraomganger. Louis van Gaals elever kunne dermed juble for sitt første trofé etter at Sir Alex Ferguson abdiserte og klubbens første pokal i FA-cupen siden 2004.

Manchester United nye mannskap er ikke like bortskjemte med titler som under Fergusons storhetstid. Kanskje var det derfor det gikk galt da pokalen ble løftet i været som symbolet på FA-cupseieren.

Riktignok var det ringrevene Wayne Rooney og Michael Carrick som sto for det første løftet, men pokalens lokk datt likevel av og forsvant tilsynelatende sporløst midt i den inderlige feiringen.

- Du kan ikke ha en pokal med lokk. Det sier seg selv. Det kan jo ikke gå bra. Det gjorde det jo heller ikke, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

- Du kalte dem først amatører? spør Aleksander Schau.

- Den pokalen får gjennomgå på alle mulige vis. Den blir fylt med alt mulig. Den bulkes og sendes rundt. Alle skal holde den. Den kommer tilbake i en stand som gjør at den må rehabiliteres, sier Thorstvedt med et smil.

I ettertid ble stjerneangriperen Anthony Martial observert med lokket i hånda og et særdeles lurt smil.

Van Gaal gjorde som Ferguson I 1990 skjedde det sist. Manchester United og Crystal Palace møttes i FA-cupfinalen. Sir Alex Ferguson var hardt presset som Manchester United-manager, og det så lenge mørkt ut. Men de røde djevlene kunne til slutt løfte pokalen i været etter 3-3 i første kamp og 1-0 i omkampen.

Dermed reddet Ferguson jobben med sitt første trofé. Siden gikk det bare én vei: rett til himmels. 13 ligatitler, fem FA-cupseirer og to Champions League-triumfer under Ferguson markerer en storhetsperiode som overgår alt.

I dag var Louis van Gaal i en lignende situasjon. Stemningen var elektrisk i fotballfesten på Wembley, men det så mørkt ut da Jason Puncheon sendte Palace i ledelsen tolv minutter før slutt.

Men like etter så Manchester United lyset i tunnelen. Et lys som redder storklubbens sesong.

- Vi ga aldri opp. Jeg er strålende fornøyd. Jeg har tapt to finaler tidligere. Endelig gikk det. Det er et helt spesielt øyeblikk. Fansen har hatt det tøft uten trofeer. Endelig kan vi juble sammen med dem igjen, sier Rooney ifølgeBBC.

Lingards hevn Juan Mata reddet ekstraomganger for Manchester United etter et etterlengtet og godt inititativ av kaptein Wayne Rooney. Chris Smalling gjorde det vanskeligere for van Gaal i ekstraomgangene da han ble utvist, men det gjorde ingenting.

Kampuret viste 110 minutter da Jesse Lingard banket inn 2-1 på aldeles praktfullt vis. Lingard ble slaktet etter skandalevideoen før West Ham-kampen, men fikk sin søte hevn med denne scoringen.

Dermed vant van Gaal sitt første trofé med Ferguson på tribunen. Kanskje reddet han jobben på samme måte som den legendariske skotten gjorde med FA-cupseieren over Palace for 26 år siden.

Dette var Manchester Uniteds første FA-cupseier siden 2004. Den gang ble overraskelseslaget Millwall slått 3-0 etter to mål av Ruud van Nistelrooy og ett av Cristiano Ronaldo.

I dag ble nye helter skapt. Den største av dem heter Jesse Lingard.

- Jeg måtte bare treffe rent på ballen. Heldigvis klarte jeg det, sier matchvinneren ifølge BBC.

JUBEL: Wayne Rooney og Michael Carrick løftet FA-cuppokalen så høyt at lokket forsvant. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Wayne Rooney og Michael Carrick løftet FA-cuppokalen så høyt at lokket forsvant. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!