Her forsvinner god-scoren

Da Henrik Bjørnstad gikk ut på de siste ni hullene bestemte han seg for å gå fire under par. Bare en håpløs sprett ødela planen.

SCOTTSDALE (Dagbladet.no): - Og det var ikke bare det at ballen spratt, sier Henrik Bjørnstad om kongedriven på hull 17 - ballen forsvant i vannet, det var morna. Og det var ikke spesielt OK og stå bak der på tee og se en veldig god drive bli gjennomvåt.

- Men det er sånn birdier blir til bogeyer.

Etter ni trøblete hull, Henrik Bjørnstad kom aldri i gang på denne runden heller, ble de siste ni en fest fra 10 til og med 16. Med birdier på 10, 13, 14 og 15 var plutselig Henrik Bjørnstad helt der oppe.

Og spesielt var birdien på hull 14 en liten sak for minneboka. Fordi den ble satt etter en monsterputt på nærmere 15 meter.

- På tide, sier Henrik Bjørnstad. Det var veldig godt å se den forsvinne i bakken. Og jeg følte virkelig at jeg skrudde på spillet mitt på de siste ni. Derfor er det kjedelig å få den avslutningen jeg fikk.

Da Henrik Bjørnstad inntok den 17. teeboksen var han minus 10 og så ut som en million. En drive senere visste alle at et av banens mest opplagte birdiehull ville øke scoren til minus ni. For det var ikke mulig å få et slag mot hullet fra der han måtte droppe for tredjeslaget etter ballen som druknet.

Det beste han kunne håpe var det han fikk; bogey.

- Det går ikke alltid som man ønsker her i livet, sier Henrik Bjørnstad. Og den største feilen med driven min på hull 17 var at den var litt for bra. For den landet i nedoverbakken rett foran greenen og bare skjøt fart etter det første og eneste sprettet.

- Det så rett og slett helt latterlig ut.

På sisterunden søndag, og med minus ni totalt, ønsker Henrik Bjørnstad at det skjer noe fra start. At han får den flyten han går rundt og venter på. For så langt, selv om han absolutt er helt der oppe og kjemper om en av de store utbetalingene, har han ikke hatt det.

- Jeg håper å komme i gang, sier han. Jeg ønsker å få en score jeg kan bygge videre på tidlig i runden. Og får jeg det kan alt skje.

- Målet mitt for den siste runden er å skyte 66 (fem under par).

BOGEY: En mislykket sprett hindret Henrik Bjørnstad fra å nå planen for de siste ni hullene søndag.