FORBEREDER SEG PÅ NY GULLSJANSE: Sammen med Finn Hågen Krogh vil Petter Northug veldig gjerne vinne det siste VM-gullet han ikke har vunnet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORBEREDER SEG PÅ NY GULLSJANSE: Sammen med Finn Hågen Krogh vil Petter Northug veldig gjerne vinne det siste VM-gullet han ikke har vunnet. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Her forsvinner Northug rett ut i løypa igjen etter tremila

Forbereder seg til teamsprinten.

FALUN (Dagbladet): Rett etter målgang på VM-tremila, med 11. plassen pent plassert på langrennets skraphaug, skiftet Petter Northug fokus til morgendagens sprintstafett.

Etter en liten svingom inn i smørebussen spente han på seg skiene igjen for å gå seg ned. Og å ta noen forberedende drag til sprintstafetten.

- Jeg skal ut å ta noen tøffe drag, sa Northug idet han la ivei.

Gleder seg
Sammen med Finn Hågen Krogh skal han jakte det eneste gullet han nå har til gode å vinne i et VM. Det er så viktig for ham at sprinttrener Arild Monsen fikk beskjed om at Petter var klar før hovedpersonen selv hadde forlatt målområdet.

- Jeg gleder meg til å gå den, fastslo Petter like etter målgang.

Nettopp det at dette er VM-gullet han mangler gjør at distansen trigger ham ekstra mye.

Legger taktikken i kveld
- Det er jo sånn han er, det er sånn han er satt sammen. Vi skiller veldig mellom det å gjenskape og å nyskape suksess. Det er gjennom å nyskape han henter motivasjon, og han er forbanna fordi den teamsprinten bare er vunnet  i OL og ikke i VM. Den er ikke vunnet, den skal vinnes, sier Northugs manager, Are Sørum Langås til Dagbladet.

Finn Hågen Krogh, som tidligere i dag gledet seg voldsomt til å få gå sprintstafetten sammen med Northug, sitter nå og venter på å legge taktikken sammen med Petter. Den jobben hadde Northug begynt allerede før han forlot pressesonen i dag.

- Nå er det bare å gå gjennom noen scenarioer og se for seg utviklinga i løpet. Jeg tror det vil bli kjørt hardt, nå må vi se litt på lagsammensetningene, men det vil nok bli kjørt hardt. Finn Hågen viste i Östersund at han er i vanvittig god form, så han tror jeg blir sterk, sier Northug til Dagbladet.

• Sprintstafettene begynner klokka 12.30 i morgen.