DRAMATISK: Her forsvinner Calle Halfvarsson over sikkerhetsnettet og ut i den svenske skogen. Heldigvis gikk det bra for svenskenes medaljehåp før VM i Falun. Foto: SVT
DRAMATISK: Her forsvinner Calle Halfvarsson over sikkerhetsnettet og ut i den svenske skogen. Heldigvis gikk det bra for svenskenes medaljehåp før VM i Falun. Foto: SVTVis mer

Her forsvinner svenskens medaljehåp til skogs: - Jeg var livredd. Jeg kunne brukket ryggen

Fryktet for sesongen.

(Dagbladet): Her hjemme begynner norgesmesterskapet på ski i morgen, men svenskene er allerede godt igang med sitt nasjonale mesterskap i Örebro.

Det hold på å ende med katastrofe for «söta brors» største medaljehåp i Falun, Calle Halfvarsson. Det viser bildene gjengitt med tillatelse fra SVT.

Livredd Det var under 30 kilometeren med skibytte at det gikk galt for svensken som fikk et feilskjær på vei inn i en vanskelig sving og mistet balansen. I god fart forsvant han inn i sikkerhetsnettet og over kanten.

- Den ene skia skar ut og jeg forsvant rett ut i skogen. Jeg forsøkte å rette meg opp, men det gikk ikke. Jeg satte meg fast i et tre der nede og kom meg ikke opp. Det kom en dame og hjalp meg med å ta av skiene. Det var en parodi, sier Halfvarsson til svenske Expressen.

Selv om svensken er klar over at det kunne gått riktig ille, klarte han etter målgang å ta situasjonen med litt humør.

- Jeg var livredd da jeg fløy bakover med ryggen først. Jeg tenkte at om jeg havner i et tre kan jeg slå meg skikkelig. Jeg rakk faktisk å tenke at «nå er denne sesongen over». Da jeg fløy i nettet tenkte jeg kanskje at det skulle redde meg, men neida, flirer han.

- Farlig situasjon Til SVT, her gjengitt av avisa Aftonbladet, kom han med en lignenede versjon og sa at han fryktet det verste et lite øyeblikk.

- Det var en farlig situasjon. Jeg tenkte at jeg kunne brukket ryggen, men jeg landet mykt i snøen, sier han.

Da Halfvarsson kom i mål fortalte han at han fortsatt kjente på nærkontakten med den svenske naturen. Det er usikkert om han fortsetter SM, men VM skal det ikke være noen fare for.

- Det er ikke noen fare for at jeg ikke rekker det. Det slipper nok taket allerede til treningsleiren før VM, sier han.

Forrige helg fikk svensken seg en opptur, da kjæresten Jennie Öberg tok sin første verdenscupseier. Under SM kommer trolig også svaret på om kjæresten får en VM-billett.