Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her forsvinner to mann ut på parkeringsplassen

- Jeg kunne vært i ambulanse nå, sier Thomas Voeckler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thomas Voeckler beholdt den gule trøya etter den syttende etappen i Tour de France, men etter løpet var han mest fornøyd med at han hadde livet i behold.

Både Voeckler og Jonathan Hivert mislyktes nemlig i den samme svingen i utforbakkene etter Cote de Pramartino med noen kilometer igjen til mål, og endte på en parkeringsplass utenfor veien.

DEN VEIEN: Tilskuere hjelper Thomas Voeckler tilbake på asfalten etter uhellet.Foto: SCANPIX/AP/Joel Saget
DEN VEIEN: Tilskuere hjelper Thomas Voeckler tilbake på asfalten etter uhellet.Foto: SCANPIX/AP/Joel Saget Vis mer

- Det var veldig, veldig farlig. Jeg prøvde å angripe på toppen av den siste bakken, og så gikk det galt i utforbakken etterpå. Jeg er veldig glad for at jeg kan snakke med deg akkurat nå, jeg kunne vært i en ambulanse nå, sier Thomas Voeckler til TV 2 etter etappen.

Tilskuere måtte hjelpe Europcar-rytteren tilbake på asfalten etter uhellet, og til slutt tapte franskmannen nærmere et halvt minutt til Cadel Evans i sammendraget.

Også Saur-Sojasuns Jonathan Hivert kom seg helskinnet til mål, til tross for at han også en gang tidligere i den samme bakken havnet i grøfta utenfor en sving.

Edvald Boasson Hagen fra Team Sky vant etappen foran Bauke Mollema fra Rabobank.