Her forteller Jo Inge Berget om sitt første mål på fotballbanen

Faren foreviget hans første scoring.

Følg cupfinalen fra klokka 13.15 i fotballstudio.

LILLESTRØM: Bildet er tatt av hans far og digitalisert av lokalavisen Hadeland Avis.

På bildet er Jo Inge fem år gammel. Det er storesøsteren Marte, som nå spiller i eliteserien for Vålerenga, som har kamp. Far Gisle er lagets trener. I andre omgang får lillebror muligheten. Og det tar ikke lang tid før han har scoret sitt første mål på fotballbanen. Med to fingre i været løper den lille tassen mot sin far på sidelinjen.

Etter den forløsende scoringen, har mål blitt en vanesak for Berget.

Hilse på kongen Molde-spissen trekker lett på smilebåndet når Dagbladet viser han bildet dagen før cupfinalen på Ullevaal.

- Daniel (Berg Hestad journ.anm.), se så søt jeg var, sier Berget idet han viser bildet til Molde-kapteinen.

- Jeg var nok langt søtere da jeg var mindre, erkjenner 23-åringen som nå har lagt om til en mer barsk til.

- Det var jo en flott liten fyr på bildet. Kanskje jeg skal begynne å vise fram bildet litt oftere, ler han.

Molde-spissen har en fortid i Lyn, Udinese og Strømsgodset. Med sistnevnte vant han cupgull i 2010. Siden da har det blitt to seriegull med Molde. I dag kan han få sitt andre cupgull på cven.

- Jeg har vært med på det en gang før og det er kjempegøy. Opp å hilse på kongen og. Det er stas, smiler 23-åringen.

Irriterte lærere - Jeg var han gutten som aldri lot fotballen være i ro. Det irritererte nok mange lærere, men det var dette jeg ville drive med, sier Berget om oppveksten på Hadeland.

Han dro til Lyn som 16-åring for å gå på fotballinja på NTG. Senere bar det videre til italienske Udinese, men den turen ble heller kort.

- Jeg har truffet bra med valgene mine. Italia-oppholdet lærte jeg masse av, selv om det ikke gikk så bra.

Han har slitt med en vond lyske, men regner med å være spilleklar til dagens kamp.

Avskjermet Molde-spillerne har tilbrakt uken på treningsfeltet til Ståle Solbakkens F.C. København. De siste dagene har de brukt avskjermet fra fansen i Lillestrøm.

For mens Rosenborg-spillerne har besøkt sine supportere i hovedstaden, får ikke Molde-supporterne møte sine spillere. De tar ikke turen inn til Molde-teltet på Youngstorget. Den feilen gjorde de i 2009. Det endte med straffetap for Aalesund dagen derpå.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har aldri vært med på den norske cupfinalen. Finaleerfaring har derimot masse av. FA-cupen i England har han vunnet, men i morgen kan han vinne noe større.

- Statusen til FA-cupen har falt. Her hjemme er statusen opprettholdt. Det er første gang jeg opplever en norsk cupfinale. Jeg gleder meg. Den eneste måten å nyte den på, er ved å vinne den, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

Han har en følelse av at gullet havner i Rosenes by.

- Vi har nesten vært ute to ganger og scoret på over overtid mot Hødd og Lillestrøm.

 HANS FØRSTE FEIRING:  Her jubler fem år gamle Jo Inge Berget etter å ha scoret sitt første mål. Foto: Privat/Hadeland Avis.
HANS FØRSTE FEIRING: Her jubler fem år gamle Jo Inge Berget etter å ha scoret sitt første mål. Foto: Privat/Hadeland Avis. Vis mer