Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her forteller Jo Inge Berget om sitt første mål på fotballbanen

Faren foreviget hans første scoring.

Følg cupfinalen fra klokka 13.15 i fotballstudio.

LILLESTRØM: Bildet er tatt av hans far og digitalisert av lokalavisen Hadeland Avis.

På bildet er Jo Inge fem år gammel. Det er storesøsteren Marte, som nå spiller i eliteserien for Vålerenga, som har kamp. Far Gisle er lagets trener. I andre omgang får lillebror muligheten. Og det tar ikke lang tid før han har scoret sitt første mål på fotballbanen. Med to fingre i været løper den lille tassen mot sin far på sidelinjen.

Etter den forløsende scoringen, har mål blitt en vanesak for Berget.

Hilse på kongen Molde-spissen trekker lett på smilebåndet når Dagbladet viser han bildet dagen før cupfinalen på Ullevaal.

- Daniel (Berg Hestad journ.anm.), se så søt jeg var, sier Berget idet han viser bildet til Molde-kapteinen.

- Jeg var nok langt søtere da jeg var mindre, erkjenner 23-åringen som nå har lagt om til en mer barsk til.

- Det var jo en flott liten fyr på bildet. Kanskje jeg skal begynne å vise fram bildet litt oftere, ler han.

Molde-spissen har en fortid i Lyn, Udinese og Strømsgodset. Med sistnevnte vant han cupgull i 2010. Siden da har det blitt to seriegull med Molde. I dag kan han få sitt andre cupgull på cven.

- Jeg har vært med på det en gang før og det er kjempegøy. Opp å hilse på kongen og. Det er stas, smiler 23-åringen.

Irriterte lærere - Jeg var han gutten som aldri lot fotballen være i ro. Det irritererte nok mange lærere, men det var dette jeg ville drive med, sier Berget om oppveksten på Hadeland.

Han dro til Lyn som 16-åring for å gå på fotballinja på NTG. Senere bar det videre til italienske Udinese, men den turen ble heller kort.

- Jeg har truffet bra med valgene mine. Italia-oppholdet lærte jeg masse av, selv om det ikke gikk så bra.

Han har slitt med en vond lyske, men regner med å være spilleklar til dagens kamp.

Avskjermet Molde-spillerne har tilbrakt uken på treningsfeltet til Ståle Solbakkens F.C. København. De siste dagene har de brukt avskjermet fra fansen i Lillestrøm.

For mens Rosenborg-spillerne har besøkt sine supportere i hovedstaden, får ikke Molde-supporterne møte sine spillere. De tar ikke turen inn til Molde-teltet på Youngstorget. Den feilen gjorde de i 2009. Det endte med straffetap for Aalesund dagen derpå.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har aldri vært med på den norske cupfinalen. Finaleerfaring har derimot masse av. FA-cupen i England har han vunnet, men i morgen kan han vinne noe større.

- Statusen til FA-cupen har falt. Her hjemme er statusen opprettholdt. Det er første gang jeg opplever en norsk cupfinale. Jeg gleder meg. Den eneste måten å nyte den på, er ved å vinne den, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

Han har en følelse av at gullet havner i Rosenes by.

- Vi har nesten vært ute to ganger og scoret på over overtid mot Hødd og Lillestrøm.

 HANS FØRSTE FEIRING:  Her jubler fem år gamle Jo Inge Berget etter å ha scoret sitt første mål. Foto: Privat/Hadeland Avis.
HANS FØRSTE FEIRING: Her jubler fem år gamle Jo Inge Berget etter å ha scoret sitt første mål. Foto: Privat/Hadeland Avis. Vis mer