Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

Her frir Norge-spissen til kjæresten

- Klokka var 23.30. Vi var de siste gjestene i restauranten. Jeg ba hun som serverte komme med kake og champagne. Så fridde jeg ved bordet, forteller Bjørn Maars Johnsen.

BRYLLUP VENTER: Bjørn Maars Johnsen og Veronica Bernabéu feirer frieriet med noe godt i glassene og en skål. Foto: Privat
BRYLLUP VENTER: Bjørn Maars Johnsen og Veronica Bernabéu feirer frieriet med noe godt i glassene og en skål. Foto: Privat Vis mer
  • Norge - Australia, på TV 2 kl. 18.00 fredag

SANDVIKA (Dagbladet): Bjørn Maars Johnsen (26) er på plass i Norge etter en utrolig sesong i Nederland. Spissen har scoret 12 mål for ADO Den Haag i Æresdivisjonen. Det gjør ham til toppscorer på laget som ligger på 8. plass.

På toppscorerlista for hele serien har han bare tre spillere foran seg.

- Sola skinner på meg. Jeg håper jeg kan pushe meg selv i de to kommende landskampene mot Australia og Albania, sier han.

Ikke-navn

Maars er norskamerikaneren som lenge var et ikke-navn for fotballandslaget. Han spilte i «ukjente» klubber i Portugal og Bulgaria. I 2016 kom han til Hearts i Skottland. Da begynte ting å skje.

I fjor sommer tok Lars Lagerbäck ham ut til landskampene mot Tsjekkia og Sverige. Litt seinere ble han klar for ADO Den Haag. Der har han bøttet inn mål. Og som om det ikke er nok: Nylig fridde han til sin spanske kjæreste, Veronica Bernabéu. Og fikk ja!

- Hun er den beste for meg med tanke på å stifte familie. De fleste gutta på laget er etablerte. Det er viktig for meg også. Jeg vil være etablert.

På restaurant

Her forteller Maars hva som skjedde den romantiske kvelden i Haag for rundt to måneder siden:

- Det var søndag kveld. Klokka var rundt 23.30. Jeg ventet til at alle hadde forlatt restauranten. Vi var de siste gjestene. Så ba jeg hun som serverte komme med kake og champagne om ti minutter. Så fridde jeg ved bordet.

- Hvordan reagerte kjæresten?

- Hun ble veldig glad. Dette er personen jeg vil være sammen med resten av livet, forteller Maars.

La Manga

De to traff hverandre i 2015. Hans daværende klubb, Litex Lovech fra Bulgaria, spilte kamper på La Manga i Spania. Motstandere var blant annet Vålerenga og Odd.

I FORM: Bjørn Maars Johnsen har scoringsformen inne. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
I FORM: Bjørn Maars Johnsen har scoringsformen inne. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Vi hadde fri den siste dagen og kunne gjøre hva vi ville. Da traff jeg henne. Hun er fra Alicante i Spania, forteller Maars. Bryllupet vil finne sted neste sommer. Paret planlegger å bygge hus.

Han legger ikke skjul på at han for tida er stinn av selvtillit. Norge spiller privatlandskamp mot Australia på Ullevaal fredag. Mandag venter Albania borte, også dette privatlandskamp.

For Maars var det viktig å få spilletid når han først skulle bytte klubb. Friskt i minnet hadde han «skjebnen» til Alexander Søderlund, som aldri har lagt skjul på at det var tøft i Saint-Étienne i Frankrike. Nå er han tilbake i Rosenborg.

Flere tilbud

- Jeg kunne vært andre steder, forteller Maars.

- Jeg hadde tilbud fra Tyskland, Spania og Frankrike. Men jeg kunne risikert å ende på benken. Da vil jeg heller være i en lavere rangert liga og spille kamper.

PSV Eindhoven-spiller Hirving Lozano er toppscorer i Æresdivisjon med 14 mål. Maars legger ikke skjul på at han nå jakter på toppscorertittelen.

- Jeg ønsker å bli toppscorer. Hvis jeg ikke klarer det, så OK. Men du må hele tida sette deg nye mål.

Han fortsetter:

- Se på Ronaldo og Real Madrid. Når de har vunnet Champions League, vil de gjøre det igjen. Sånn må jeg også tenke.

Med Joshua King og Alexander Sørloth ute er sjansen stor for godt med spilletid i de to neste landskampene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling