Her går Dale Oen tom for krefter

- Jeg fikk det etter 100 meter.

BEIJING (Dagbladet.no): 11 hundredeler var det som skilte Alexander Dale Oen fra semifinalene på 200 meter bryst i Vannkuben i dag. Det var 11 hundredeler som var ekstremt lange og bitre.

- Jeg gikk hardt ut, og så gikk det jævlig dårlig på slutten, konstaterer en skuffet Dale Oen etter løpet.

- 17. plass er den kjipeste plassen man kan få, så det er litt bittert.

Stopp på andre vending

En litt svak start ble kompensert med en forrykende første 50, og Dale Oen ledet heatet ved første vending. Så ble det tyngre mot 100 meter, og etter andre vending så det ut som om han stoppet i bassengkanten.

- Ja, det var da jeg fikk det. Etter de første hundre var jeg ganske sigen, sier Oen til Dagbladet.no.

Siste halvdel av løpet ble en prøvelse i smerter, og et intenst ønske om å komme seg videre til semifinalen i natt. Det ble 11 hundredeler for tungt.

- Jeg hadde håpet og trodd at 2.12.1 skulle holde til semifinaleplass, men han som ble nummer 16 (plassen foran Oen som kvalifiserte til finalen) fikk jo en tid som ville holdt til medalje i forrige OL, sier Dale Oen, før han legger til:

DÅRLIG VENDING: I vendingen etter 100 meter stoppet Alexander Dale Oen nesten opp. - Ja, det var da jeg fikk det, sier han. Foto: Arnt E. Folvik
DÅRLIG VENDING: I vendingen etter 100 meter stoppet Alexander Dale Oen nesten opp. - Ja, det var da jeg fikk det, sier han. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Nivået er greit høyt.

Utladet etter sølvet

Etter den fantastiske prestasjonen på 100-meteren var både Alexander og trener Stig Leganger Hansen optimistiske foran forsøkene på 200 i dag. Streken i regninga var hvor utladet Alexander ble etter gårsdagen.

- Selvfølgelig blir du utladet etter å ha ventet så lenge på å få svømme 100-meteren. Der gjorde jeg jobben som planlagt, og jeg gjorde mitt beste i dag. Egentlig er jeg fornøyd, jeg kan ikke si noe annet enn det, sier Dale Oen.

- Raketten ble skutt i går, konstaterer trener Stig.

- Sinnssyk påkjenning

- Jeg tror han kunne blitt bedre og bedre utover, så det er litt bittert at han var så nær å gå til semifinalen. Gårsdagen var en sinnssyk påkjenning for ham, først brukte han en halvtime for å snakke med pressen, så var det medaljeseremoni, så dopingkontroll, så skulle han snakke litt med foreldrene og med kongen. Alt tar krefter og energi som han ikke er vant til. Han hadde veldig lyst, men han klarte ikke mobilisere nok i dag, sier treneren til Dagbladet.no.

Alexander var mer nervøs før 100-meter-løpene enn han ville innrømme mens det sto på. Det var det løpet som var det store målet for disse lekene, og det var der han visste han hadde medaljesjanser.

Her går Dale Oen tom for krefter

Når han så lyktes med det i går kunne han endelig slappe av.

- Jeg sov veldig godt i natt faktisk. Jeg sov i ti timer. Men jeg sov ikke så veldig godt de tre nettene før det. Da var jeg ekstremt nervøs, og en halvtime før jeg skulle svømme sto hånden slik og dirret, forteller han Dagbladet.no mens han holder opp hånden og viser dirringa.

- 200-meteren har alltid vært et ekstraløp, men nå er jeg i hvert fall en erfaring rikere.

Feirer ikke sølvet

Duoen har ennå ingen planer om å feire sølvet Oen svømte inn i går.

- Nei, vi får snakke litt sammen, men vi er dårlige på feiring, sier Leganger Hansen.

- Nå blir jeg turist, og så skal jeg bare hjem om sove og slappe av, sier hovedpersonen selv.

- Jeg er veldig fornøyd, alt i alt, men litt skuffa i dag. Sånn er livet i toppidretten.

PS: Alexander Dale Oen måtte ut i omsvømming for å bli førstereserve om noen av de kvalifiserte ikke skulle stille til start i mogen. Det orket han ikke, og dermed blir det japanske Yuta Suenaga, som hadde samme tid som Dale Oen i forsøket, som får semifinaleplass om noen skulle trekke seg før semifinalene i natt.

11 HUNDREDELER UNNA: Alexander Dale Oen i bane fem på vei inn til mål. De fleste konkurrentene er allerede inne.