Her går det galt for «Mr. Hønefoss»

Frode Laftons selvmål sørgtet for Sandnes Ulf-seier.

(Dagbladet): Sandnes Ulf - Hønefoss 1-0

Sandnes Ulf tok sin tredje seier i Tippeligaen da de slo Hønefoss 1-0 på Sandnes Arena.

Frode Lafton scoret kampens eneste mål da han var uheldig å sette ballen i eget nett like før pause.

- Det smaker godt med tre poeng i dag. Veldig godt. Gutta sto på for hverandre, og vi la ned en virkelig laginnsats, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen

Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud var langt fra fornøyd med hva hans elever presterte på Sandnes Arena.

- Det var en veldig dårlig forestilling, særlig fra oss. Vi har hatt mange gode og stabile kamper i det siste, men i dag var det ikke bra, sa han.

Dahl-sjanse Hønefoss skapte kampens første mulighet da Christoffer Dahl ble stående umarkert i feltet. Skuddet snek seg imidlertid utenfor stolpen til Bo Andersen.

Sandnes Ulf var imidlertid det beste laget i første omgang, og Steinthor Thorsteinsson var nær scoring da han kom alene med Steve Clarke. Islendingen prøvde å chippe ballen over målvakten, men amerikaneren fikk en hånd på ballen.

Tommy Høiland og Aksel Berget Skjølsvik hadde så gode muligheter til å gi hjemmelaget ledelsen, men avslutningsforsøkene gikk utenfor og over.

Så var det Hønefoss sin tur til yppe seg igjen, da Kristian Örn Sigurdsson smalt ballen i stolpen etter en corner.

Selvmål Sandnes Ulf tok ledelsen da Kamal Saaliti fikk ballen på høyresiden, og slo hardt inn foran mål. Frode Lafton prøvde å blokkere skuddet, og stakk ut en fot, men blokkeringsforsøket sendte isteden ballen i eget nett.

1-0 til Sandnes Ulf.

Etter hvilen fikk Hønefoss en gigantisk mulighet til å utligne da en ellers anonym Riku Riski ble spilt fri. Avslutningen fra finnen var knallhard, og Bo Andersen så hjelpesløst etter ballen.

Heldigivs for dansken og Sandnes Ulf smalt ballen i undersiden av stolpen før den så landet på streken.

Kampen roet seg litt utover i andre omgang, og selv om Hønefoss skapte et visst trykk mot slutten var det Sandnes Ulf som så farligst ut. Dessverre for vertene ble det ikke flere mål å glede seg over på Sandnes Arena.