Her går det galt for Spurs igjen

Senket av drømmetreff på overtid.

(Dagbladet.no): Tottenham - Birmingham 2-3.

Tottenham har fått ny manager, men er ikke kvitt de gamle problemene.

Søndag klarte de å rote bort 2-1-ledelse til 2-3-tap mot Birmingham hjemme på White Hart Lane, etter at tidligere Arsenal-spiller Sebastian Larsson leverte en kandidat til årets mål på ett minutt og 40 sekunder på overtid.

Svensken lurte ballen forbi Dimitar Berbatov drøye 25 meter fra mål og klemte til med strak vrist.

Om han forsøker det samme 100 ganger på trening i uka som kommer klarer han neppe å kopiere bedriften - for ballen klistret seg inn i vinkelen bak en sjanseløs Paul Robinson.

Dermed fikk Alex McLeish en drømmestart som Birmingham-manager, etter å ha sagt opp jobben som skotsk landslagssjef forrige uke. For Spurs-manager Juande Ramos var tapet det første siden han ankom fra Sevilla.

Og han har nok vanskelig for å skjønne hvordan det kunne skje.

Spurs snudde

MATCHVINNER: Sebastian Larsson jubler over sitt vakre 3-2-mål to minutter på overtid. Foto: AP
MATCHVINNER: Sebastian Larsson jubler over sitt vakre 3-2-mål to minutter på overtid. Foto: AP Vis mer

For Tottenham var det beste laget på White Hart Lane, selv om Birmingham tok ledelsen mot spillets gang etter 24 minutter. En klumsete inngripen fra Younes Kaboul endte med straffe til bortelaget, som Gary McSheffrey banket midt i mål.

I løpet av 2. omgangs åpningsminutter snudde Tottenham kampen til sin fordel. Først skaffet Dimitar Berbatov straffespark som Robbie Keane behersket satte i mål. To minutter senere var Keane der igjen, og styrte inn 2-1 på bakre stolpe etter fint forarbeid av Gareth Bale.

Berbatov kunne punktert kampen like etterpå, men bulgareren er ikke like giftig som forrige sesong, og satte ballen i stanga fra kloss hold.

12 poeng på 15 kamper

I stedet for 3-1 ble det 2-2 etter 62 minutter, da et passivt Spurs-forsvar lot Cameron Jerome drible seg løs og fyre av med venstrebeinet fra 16 meter. Skuddet var velplassert, men ikke hardere enn at en god keeper kunne reddet.

20 minutter før slutt fikk Robbie Keane et strengt rødt kort for en takling på Fabrice Muamba.

Likevel fortsatte Spurs å kjøre på for et seiersmål, mens Birmingham ikke virket farlige før før Michael Forsell skjøt hårfint over to minutter før slutt.

Da tydet alt på poengdeling - før Larsson gjorde ettermiddagen nitrist for Spurs-fansen.

Tottenham står med lusne 12 poeng på 15 kamper, og er femte sist. Birmingham klatret forbi London-laget med dagens seier, og står med 14 poeng.

<B>SNUDDE KAMPEN:</B> Robbie Keane jubler etter å ha sendt Tottenham i ledelsen. Men jubelen stilnet raskt.
<B>SÅ RØDT:</B> Robbie Keane ble utvist 20 minutter før slutt.