FIKK IKKE GULLET: Martin Johnsrud Sundby. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FIKK IKKE GULLET: Martin Johnsrud Sundby. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Lahti-VM 2017

Her går det galt for Sundby: - Han løste det ikke optimalt

Martin Johnsrud Sundby gjorde alt i sin makt for å rykke fra på dagens femmil. Da det gikk galt, var han sjanseløs på oppløpet.

(Dagbladet): På samme måte som Martin Johnsrud Sundby parkerer store deler av verdenseliten i tøffe motbakker, var Alex Harvey, Sergej Ustjugov og Matti Heikkinen en klasse over nordmannen på dagens innspurt.

Sundby leverte et lurvete oppløp - og var i realiteten sjanseløs da medaljekampen skulle avgjøres.

FAMLET: Martin Johnsrud Sundby holdt på å falle, og var i realiteten ute av medaljekampen da moro skulle starte. Foto: Bjørn Langsem
FAMLET: Martin Johnsrud Sundby holdt på å falle, og var i realiteten ute av medaljekampen da moro skulle starte. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Forbannelsen fortsetter

Dermed fortsetter mesterskapsforbannelsen som henger over 32-åringen. Han har vunnet alt som er å vinne - utenom det individuelle gullet.

Vidar Løfshus sier følgende om Sundbys spurt til NRK:

- Det er vanskelig for meg å si for mye om den, jeg var ute i skogen. Jeg konstaterer at det er fire mann foran han, og da har han ikke løst spurten optimalt.

Hovedpersonen selv var selvfølgelig kjempeskuffet da han møtte pressen etter VMs siste øvelse:

- Jeg er kjempeskuffa og lei meg at jeg ikke greier å nå opp i dag. Jeg har brukt noen minutter for meg selv i bua for å tenke og se om jeg kunne ha gjort noe annerledes, men jeg gjorde alt jeg kunne. Jeg satset alt, men greide det ikke. Jeg syns dette er dødskjipt akkurat nå. sier Sundby.

Om oppløpet sier 32-åringen:

- De skyter ut bak meg sånn det blir i dag. Jeg holder på å gå på trynet i siste svingen der. Jeg hadde ikke hatt en sjanse på de to første uansett. Jeg blir brukt som utskytningsrampe og sklidd rundt.

- Vanskelig føre

Sjur Røthe avslører at Norge hadde en plan før start. Men da planen om å slite ut konkurrentene en etter en rett og slett ikke gikk - måtte de justere:

- Vi hadde et mål om å sette fart fra fem kilometer, men det var et vanskelig føre å ligge først i. Jeg sleit med å finne balansen og roen. Jeg måtte endre taktikk relativt raskt, sier Røthe til NRK.

Anders Gløersen fikk en luke ut fra start på dagens femmil. På det meste hadde han nesten 20 sekunder ned til forfølgerne. Men også Gløersen sier at han raskt innså at det kom til å bli vanskelig:

- Vi hadde lyst til å sette fart på hver runde der det var lange motbakker. Jeg hadde ikke noe håp om at det skulle holde til mål, Det var noen ville gå fort, men så greier de ikke å få en luke. Det er sånn føre som favoriserer de som er gode spurtere, sier Anders Gløersen.

Petter Northug er ikke i tvil. For de norske gutta var dette rett og slett ikke bra nok:

- Vi er storfavoritter. Dette er en enorm skuffelse for oss, sier han til NRK.

Live-published photos and videos via Shootitlive