Her går det galt i «Djevelens lekegrind»

Bilen letter og blir kastet ut av svingen, ned det stupbratte fjellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De krappe svingene langs stupene i rallyet Pike's Peak kalles ikke «Djevelens lekegrind» uten grunn. En liten førerfeil eller rein uflaks gjør at bilen blir kastet utfor stupet i en av de 156 svingene opp det stupbratte fjellet i Colorado i USA.

Uskadd Jeremy Foley, som debuterte i Pike's Peak i helga, fikk føle på kroppen hva det vil si å trå feil opp de stupbratte fjellene da han feilberegnet en sving i sin Mistubishi Evolution. Rundt en venstresving letter bilen og blir kastet utfor veien, der den ruller og ruller, ruller og ruller, helt til bilen stopper knust mot en større stein.

Videoen av hendelsen, der bilen totalt ruller minst 14-15 ganger rundt, har fått mye oppmerksomhet på nettet og er omtalt på en rekke bilsportsteder. Utrolig nok klatrer både Foley selv uskadd, men mørbanket, ut av vraket, mens kartleser Juri Kousjnetsov måtte ha hjelp for å komme seg ut etter å ha pådratt seg en skade i skulderen.

Ingen av de to herrene pådro seg bruddskader, noe som må være god reklame for Mistubishi.

Takker for støtten Da videoen først ble publisert for to dager siden var det imidlertid uklart om Foley og Kousjnetsov var alvorlig skadd, siden ingen hadde hørt noe fra hovedpersonene. Da skrev Foley selv et innlegg på Facebook der han takket for støtten og beroliget fansen.

- Jeg trodde jeg allerede hadde kommet med en oppdatering, men Juri og jeg er ok. Litt mørbanket, men ingenting alvorlig. Takk til alle for støtten vi har fått! For en fantastisk følelse å føle seg elsket! skriver Foley.

Totalt deltok 150 biler i løpet der førerne kjører opp 1440 høydemeter til målgang 4300 meter over havet.

TOTALVRAK: Bilen ligger som en ribbet fugl igjen i fjellskrenten.
TOTALVRAK: Bilen ligger som en ribbet fugl igjen i fjellskrenten. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer