Her går det helt galt for VM-favorittene

- Nei, nei, nei. Det var ikke bra!

PÅ TRYNET: Rabobank-Liv styrte mot en sikker sølvmedalje på damenes lagtempo. Men ut av ei rundkjøring innenfor de to siste kilometerne gikk det helt galt og tre av damene veltet. Foto: Skjermdump med tillatelse fra Viasat
PÅ TRYNET: Rabobank-Liv styrte mot en sikker sølvmedalje på damenes lagtempo. Men ut av ei rundkjøring innenfor de to siste kilometerne gikk det helt galt og tre av damene veltet. Foto: Skjermdump med tillatelse fra ViasatVis mer

(procycling.no): Det ble høydramatisk da stjernelaget Rabobank-Liv veltet fra en sikker medalje med omtrent én kilometer igjen i årets første VM-øvelse.

Nederlenderne så ut til å knipe sølvmedaljene på lagtempoen, men Annemiek Van Vleuten traff gjerdet ut av en sving og veltet stygt.

To av de tre lagvenninnene som lå like bak på hjul kunne ikke unngå velte i kjølvannet.

- Nei, nei, nei. Det var ikke bra! Det er Van Vleuten som holder altfor stor fart inn i svingen og treffer sperringene, utbrøt Viasat Sports kommentator Kjell-Erik Kristiansen da velten inntraff.

Anna Van Der Breggen slo seg kraftig og ble lenge liggende på bakken med tydelige smerter.

Selv uten velten ville ikke Rabobank-Liv kjempet om gullet. De lå derimot an til sølvmedaljene. GPS-tidtakingen viste at de var 27 sekunder foran Orica-AIS da velten skjedde.

Amerikanske Specialized-lululemon hadde full kontroll fra start til mål og økte ledelsen for hver kilometer.

I mål var de 1'17 foran Orica-AIS på andreplass og 2'20 foran bronsevinnerne fra Astana Bepink.

- Jeg er i ekstase. Vi forberedte oss perfekt i dag og traff maksimalt, jublet ei av de seks gulljentene Evelyn Stevens i et seiersintervju vist på Viasat Sport.

- Vi så Rabobank-Liv velte, hvordan var løypa?

- Løypa hadde alt. Det var en virkelig test, men publikum var fantastiske og det var gøy å sykle, svarte Stevens.

Rabobank-Liv trillet til slutt over målstreken med fire ryttere, drøyt ti minutter bak gullvinnerne etter den ødeleggende velten.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.