Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytter-VM

Her går det nesten galt

Det ble nok en jubeldag på hjemmebane for italienerne. Men ting kunne fort sett veldig annerledes ut. En koreansk løper holdt på å ødelegget gulløpet til Dorothea Wierer.

NESTENULYKKE: Rett før mål måtte gullvinneren Dorothea Wierer passere en løper med langt lavere fart, da holdt det på å gå galt. Video: NRK / Kristoffer Løkås Vis mer

ANTERSELVA(Dagbladet): Tirsdag gikk Dorothea Wierer inn til sitt andre VM-gull på få dager, denne gang med en margin på bare 2,2 sekunder. Men på løypas høyeste punkt, på den siste runden, holdt det på å gå ordentlig galt.

Wierer bestemte seg for å gå på innsiden av den koreanske løperen Mariya Abe, og holdt på å gå rett i bakken da skiene halvveis kolliderte.

Etter løpet innrømmer hun overfor Dagbladet at hun fryktet gullet skulle glippe i det øyeblikket.

- Sånn er det å starte sent i feltet. Det vil alltid være folk foran. Men jeg var heldig som ikke falt i den situasjonen. Jeg kunne mistet de to sekundene jeg vant med der, sier Wierer til Dagbladet, like etter å ha sikret nok et gull på stadion hun praktisk talt er vokst opp på.

- Ropte høyt flere ganger

Wierer mener hun ga Abe klar beskjed om at hun ville forbi.

VENTETID: Marte Olsbu Røiseland måtte vente lenge på å få bekreftet at det ble medalje på normaldistansen i VM. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Jeg ropte «hoy, hoy, hoy» flere ganger, men det var nok umulig å høre for henne. Det er ingen problem fra min side, sier den italienske stjernen.

Hun forteller at hun heller ikke kunne høre sekunderingen under den siste runden, og at hun ikke visste om hun var foran eller bak da finalen nærmet seg.

- Da jeg kom inn på stadion tenkte jeg bare at jeg måtte gi alt jeg hadde. Det var så mange som ropte og ga meg støtte, sier den doble verdensmesteren.

Saken fortsetter under bildet.

Nok en medalje for Røiseland

Marte Olsbu Røiseland ble nummer tre, og tok dermed sin fjerde av fire mulige medaljer. Hun hadde muligheten til å for alvor blande seg inn i gullkampen mellom Wierer og tyske Vanessa Hinz, men pådro seg én bom for mye, og dermed ett minutt ekstra på den aller siste skytinga.

Hun valgte likevel å ikke la seg irritere over den siste bommen etter at bronsen var sikret, selv om NRKs Ola Lunde beskrev det som en millimeterbom.

- Jeg var uansett urolig på den siste skytinga. Jeg prøvde å kjempe så godt jeg kunne, men det var vanskelig. For jeg var klar over at jeg måtte skyte 19 treff, så det tenkte jeg kanskje litt mye på da jeg sto der. Jeg er uansett godt fornøyd med at jeg fikk ned de fire siste, sier Marte Olsbu Røiseland i intervjusonen.

Hun konkluderer med at dette er hennes beste normaldistanse denne sesongen, og er strålende fornøyd med at den faktisk kom under VM.

- Jeg tenkte at jeg måtte skyte 19 eller 20 for å ta medalje, men at jeg klarer det med 18 er jeg kjempefornøyd med. Jeg følte jeg gikk fornuftig på ski, og gjør min beste normal i år. Og når det holder til bronse tenker jeg at det er godt som gull, sier Marte Olsbu Røiseland.

Hele Norges coronakart