Her går enda en norsk hopper på trynet

Er Granåsen blitt en ulykkesbakke?

GRANÅSEN/OSLO (Dagbladet.no): Granåsen har vært en skikkelig ulykkesbakke for de norske hopperne de siste to dagene.

I går måtte Anders Jacobsen kjøres til sykehus etter en brystlanding i 100 kilometer timen.

Lørdag var det Sigurd Pettersens tur til å få ufrivillig nærkontakt med snøen - men 27-åringen slapp langt billigere unna enn lagkameraten.

Det var i prøveomgangen det gikk galt for Pettersen. Han bommet totalt ut fra hoppkanten, fikk problemer og gikk på trynet langt oppe på kulen. Den ene skia løsnet fra bindingen, den andre føyk av et stykke lenger ned i unnarennet.

Pettersen kom seg på beina, bare for å se den første skien innhente ham. Men Pettersen var oppmerksom, gjorde et elegant hopp og unngikk dermed å bli truffet.

- Ja da, svarte Pettersen på spørsmål om det gikk bra med ham.

De norske lengdene i prøveomgangen var slik: Sigurd Pettersen 67 meter, Roar Ljøkelsøy 99,5 meter, Bjørn Einar Romøren 122,5 meter og Tom Hilde 126 meter. Lengst var østerriske Thomas Morgenstern med 131,5 meter.

TRYNET PÅ 67 METER: Sigurd Pettersen landet på kulen, gikk på trynet, men slapp unna uten skader. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET
TRYNET PÅ 67 METER: Sigurd Pettersen landet på kulen, gikk på trynet, men slapp unna uten skader. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET Vis mer
Her går enda en norsk hopper på trynet
Her går enda en norsk hopper på trynet