Her går Fiorentina-treneren til angrep på egen spiller

Delio Rossi mistet hodet. Det kostet ham også jobben.


(Dagbladet): Det skjer fra tid til annen at fotballspillere havner i slagsmål med lagkamerater. Langt sjeldnere er det at trenere går til angrep på egne spillere - i alle fall i full offentlighet.

Men nettopp det gjorde Fiorentina-trener Delio Rossi (51) i går under Serie A-kampen mot Novara.

Midtbanespiller Adem Ljajic (20) protesterte åpenlyst da han ble byttet ut bare en drøy halvtime inn i kampen. Rossi mistet fatningen fullstendig, og hoppet ned i den gropa der innbytterbenken står og gikk fysisk til angrep på serberen.

Spillere og støtteapparat måtte stoppe den rasende treneren.

- Synd på Rossi Etter kampen fikk Rossi sparken for oppførselen sin.

- Ved kampslutt så jeg bildene av det som skjedde på benken rett etter at Ljajic ble byttet ut. Jeg tok avgjørelsen om å si ham opp på grunn av oppførselen hans. I morgen vil vi snakke sammen under roligere omstendigheter. Jeg har snakket med Rossi, og jeg synes synd på manageren som er en anstendig person. Han fortjener ikke dette, men i kveld gjorde han noe svært alvorlig, sier klubbeier Andrea Della Valle til Sky Sport Italia, gjengitt på Firorentinas egen nettside.

Senere utdypet Della Valle på en pressekonferanse.

- På noen få sekunder ble flere måneders stress utløst. Jeg beklager dette, for manageren har aldri gjort noe slikt før.

Også spilleren straffes Han sier at han likevel var nødt til å si opp Rossi for at han skulle forstå at han hadde gjort noe galt.

- Ingen provokasjon kan rettferdiggjøre den reaksjonen. Som et tegn på respekt for den personen jeg ga ansvaret for å bygge opp igjen laget, vil jeg ikke gjøre en offisiell nyansettelse før i morgen tidlig. Da vil dere få vite navnet på vår nye manager, sa Della Valle i går kveld.

I skrivende stund er ikke navnet på den nye manageren offentliggjort på klubbens nettsider. 

Della Valle varslet også at spilleren vil få sin straff for sin rolle i opptrinnet.

- Vi vil gi en seriøs disiplinærstraff til Ljajic også. Det er ikke min rolle å rettferdiggjøre Delio Rossi, men han har aldri gjort noe sånt.

- Må stå samlet Fiorentina har vært truet av nedrykk, men etter uavgjort mot Novaro i går har de seks poengs forsprang på det øverste av lagene på nedrykksplass med to kamper igjen å spille. Plassen er altså ikke helt sikker ennå.

- Jeg trodde vi kunne sikre plassen i kveld, og jeg hadde definitivt ikke ventet å ta denne beslutningen i kveld. Dette laget trenger å stå mer samlet om vi skal unngå nedrykk. Jeg vet at Delio Rossi lider mer i øyeblikket enn noen andre, og jeg vil uttrykke respekt for det arbeidet han har gjort for oss, sier Andrea Della Valle.

Men å banke opp spillerne var altså definitivt ikke en del av arbeidsinstruksene hans.

- IKKE GJORT SLIKT FØR: Fiorentina-eier Andrea Della Valle tar Rossi delvis i forsvar, men sier han måtte sparke ham. Foto: Carlo Ferraro, EPA / NTB scanpix
- IKKE GJORT SLIKT FØR: Fiorentina-eier Andrea Della Valle tar Rossi delvis i forsvar, men sier han måtte sparke ham. Foto: Carlo Ferraro, EPA / NTB scanpix Vis mer