Her går Fiorentina-treneren til angrep på egen spiller

Delio Rossi mistet hodet. Det kostet ham også jobben.


(Dagbladet): Det skjer fra tid til annen at fotballspillere havner i slagsmål med lagkamerater. Langt sjeldnere er det at trenere går til angrep på egne spillere - i alle fall i full offentlighet.

Men nettopp det gjorde Fiorentina-trener Delio Rossi (51) i går under Serie A-kampen mot Novara.

Midtbanespiller Adem Ljajic (20) protesterte åpenlyst da han ble byttet ut bare en drøy halvtime inn i kampen. Rossi mistet fatningen fullstendig, og hoppet ned i den gropa der innbytterbenken står og gikk fysisk til angrep på serberen.

Spillere og støtteapparat måtte stoppe den rasende treneren.

- Synd på Rossi Etter kampen fikk Rossi sparken for oppførselen sin.

- Ved kampslutt så jeg bildene av det som skjedde på benken rett etter at Ljajic ble byttet ut. Jeg tok avgjørelsen om å si ham opp på grunn av oppførselen hans. I morgen vil vi snakke sammen under roligere omstendigheter. Jeg har snakket med Rossi, og jeg synes synd på manageren som er en anstendig person. Han fortjener ikke dette, men i kveld gjorde han noe svært alvorlig, sier klubbeier Andrea Della Valle til Sky Sport Italia, gjengitt på Firorentinas egen nettside.

Senere utdypet Della Valle på en pressekonferanse.

- På noen få sekunder ble flere måneders stress utløst. Jeg beklager dette, for manageren har aldri gjort noe slikt før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også spilleren straffes Han sier at han likevel var nødt til å si opp Rossi for at han skulle forstå at han hadde gjort noe galt.

- Ingen provokasjon kan rettferdiggjøre den reaksjonen. Som et tegn på respekt for den personen jeg ga ansvaret for å bygge opp igjen laget, vil jeg ikke gjøre en offisiell nyansettelse før i morgen tidlig. Da vil dere få vite navnet på vår nye manager, sa Della Valle i går kveld.

I skrivende stund er ikke navnet på den nye manageren offentliggjort på klubbens nettsider. 

Della Valle varslet også at spilleren vil få sin straff for sin rolle i opptrinnet.

- Vi vil gi en seriøs disiplinærstraff til Ljajic også. Det er ikke min rolle å rettferdiggjøre Delio Rossi, men han har aldri gjort noe sånt.

- Må stå samlet Fiorentina har vært truet av nedrykk, men etter uavgjort mot Novaro i går har de seks poengs forsprang på det øverste av lagene på nedrykksplass med to kamper igjen å spille. Plassen er altså ikke helt sikker ennå.

- Jeg trodde vi kunne sikre plassen i kveld, og jeg hadde definitivt ikke ventet å ta denne beslutningen i kveld. Dette laget trenger å stå mer samlet om vi skal unngå nedrykk. Jeg vet at Delio Rossi lider mer i øyeblikket enn noen andre, og jeg vil uttrykke respekt for det arbeidet han har gjort for oss, sier Andrea Della Valle.

Men å banke opp spillerne var altså definitivt ikke en del av arbeidsinstruksene hans.

- IKKE GJORT SLIKT FØR: Fiorentina-eier Andrea Della Valle tar Rossi delvis i forsvar, men sier han måtte sparke ham. Foto: Carlo Ferraro, EPA / NTB scanpix
- IKKE GJORT SLIKT FØR: Fiorentina-eier Andrea Della Valle tar Rossi delvis i forsvar, men sier han måtte sparke ham. Foto: Carlo Ferraro, EPA / NTB scanpix Vis mer