Her går fotballpøbelen amok

300 arrestert etter VMs røffeste opptøyer.

(Dagbladet.no): 300 tyske og polske fotballfans er arrestert etter opptøyer i etterkant av kampen mellom Polen og Tyskland onsdag.

Ifølge øyenvitner angrep tyske supportere politiet med ølflasker, stoler og bord fra restauranter rundt Dortmunds Alter Markt.

Dette er den største konflikten mellom supportere så langt i VM, og var forventet. Politiet grep i forkant inn og arresterte 70 polske fans som ble regnet som spesielle problem-supportere. Disse var bevepnet med jernstenger og andre farlige gjenstander.

Tidligere på kvelden var stemningen i Dortmund fredelig. Vennligsinnende supportere koste seg i solen, men med mørket kom tyske skinheads som oppførte seg truende i område rundt Alter Markt.

Utover kvelden utviklet situasjonen seg til det største sammenstøtet mellom supportere og politi så langt i VM.

Det er ikke meldt om store personskader, men en kameramann fra Reuters ble skadd etter et slag i hodet.

Tidligere på onsdag ble det meldt at en gruppe tyske fans hilste sine naboer velkommen med Hitler-hilsenen, noe som er forbudt i vertslandet Tyskland.

300 ARRESTERT: Polske og tyske supportere ble arrestert etter de kraftigste sammenstøtene mellom tilhengere så langt i VM. Foto: Scanpix
300 ARRESTERT: Polske og tyske supportere ble arrestert etter de kraftigste sammenstøtene mellom tilhengere så langt i VM. Foto: Scanpix Vis mer