TØFF RUNDE: Kevin Na på vei ut av dommerboksen etter å ha lagt til et ekstra slag på score-kortet. Det ble mange av dem på niende hull.Foto: SCANPIX/Darren Carroll/Getty Images/AFP
TØFF RUNDE: Kevin Na på vei ut av dommerboksen etter å ha lagt til et ekstra slag på score-kortet. Det ble mange av dem på niende hull.Foto: SCANPIX/Darren Carroll/Getty Images/AFPVis mer

Her går golfstjernen seg fullstendig vill i skogen

Kevin Na med et av PGA-historiens pinligste hull.

(Dagbladet): Amerikanske Kevin Na opplevde et golfmareritt han sent vil glemme under gårsdagens runde i PGA-turneringen Valero Texas Open.

På niende hull, par fire, slo amerikaneren seg vekk i skogen, og brukte smått fantastiske 16 slag, 12 over par, noe som på engelsk kalles en «duodecuple bogey».

Det er ny rekord på par fire-hull i PGA-sirkuset.

- Hånda mi er nummen etter alle steinene jeg traff. Så du hvor mange? Jeg har aldri truffet så mange steiner i mitt liv, sier en galgenhumoristisk Na, ifølge Guardian.

Skogstur fra helvete
Problemene startet da den første driven ble slått langt til høyre, og landet på et sted det var umulig å slå videre fra. Kevin Na tok ballen tilbake til tee, med straffeslag som følge, og prøvde igjen.

Og slo ut i skogen igjen.

Der valgte han denne gangen å prøve å slå videre, men da traff han et tre, seg selv, og pådro seg enda et straffeslag.

Da mistet han hodet fullstendig, og prøvde en masse raske slag i desperasjon, som oftere endte i steiner og buskas enn der han helst hadde ønsket seg.

Da han til slutt fikk ballen ut av skogen og inn i roughen, mottok han sarkastisk applaus fra de mange humrende tilskuerne langs løypa.

For å gjøre ting enda verre, hadde Na mikrofon festet på skjorta, og kameraet festet på seg under hele seansen.

- Jeg aner ikke hvor mange slag du har, sier caddie Kenny Harms på et tidspunkt.

- Hvordan skal vi telle? spør Na.

- Jeg har ingen anelse.

- De har det jo på video, så de får gå tilbake og telle det.

Til slutt måtte Kevin Na anslå hvor mange han hadde brukt.

- Jeg tror det var mellom ti og 15, men nærmere 15, sa amerikaneren like etterpå.

Etter å ha gjennomgått hullet på video, la han imidlertid til et slag før han skrev under score-kortet, som etterlot ham med 16 slag, altså PGA-rekord på et par fire-hull.

Taklet det bra
Na fullførte runden åtte over par 80, og er egentlig fornøyd med det.

- Jeg følte jeg spilte ganske bra, og så kom det ene slaget, eller de to, som startet hele greia. Det er det som er så vilt med denne sporten, ett dårlig hull kan slå deg ut av turneringen. Det var akkurat det som skjedde, sier han.

- Jeg syns egentlig jeg taklet det bra. Jeg leverte mange gode slag, og fikk ikke en eneste bogey etterpå. Det viser hvor bra jeg tok det. Jeg skulle bare ønske jeg gikk tilbake til tee-en igjen (etter det andre slaget), da kunne jeg klart det på åtte slag, sier Na.

Caddie Kenny Harms er i hvert fall ikke i tvil.

- Neste gang skal jeg rope: «Vi går tilbake til tee, vi går tilbake til tee!»

Bare John Daly har oppnådd et høyere slagantall i nyere golfhistorie, med sine 18 fra 1998.