Her går Norge videre

I dag er det elleve gode grunner til å prise seg lykkelig over å være norsk. To av dem heter Tore André Flo og Kjetil Rekdal. I kveld ble de historiske da Norge slo Brasil 2-1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Aldri før har norske fotballspillere opptrådt for så mange tilskuere. Skjebnekampen mellom Norge og Brasil ble kringkastet til over 200 land. Om det er det som gjorde Drillos nervøse vites ikke, men kveldens umulige oppgave virket som nettopp det: umulig. Etter en relativt hyggelig første omgang hvor Norge klarte å holde Brasil fra livet, startet Drillos friskt i andre omgang. Erik Mykland spilte istedet for Roar Strand. Men det gikk kun to minutter før Myggen ble taklet litt for hardt, og fikk vondt i leggen. Men det var Norge som absolutt førte an i begynnelsen av siste-omgangen, med flere gode sjanser. I tillegg var forsvaret av godt, gammelt Drillos-kaliber.

NRKs Arne Scheie: Dette er det lenge siden Brasil har opplevd.

Ikke før hadde Scheie ytret dette, så legger Carlos inn til Rivaldo som nikker ballen utenfor det norske målet. En farlig sjanse for Brasil. Men det skulle gå 20 minutter i andre omgang før brasilianerne fikk tak på kampen. Men det norske forsvaret gjorde en stor kamp, og slapp ikke mesterne nevneverdig til.

22 minutter ut i omgangen kommer Ole Gunnar Solskjær inn i kampen. I samspill med en briljant Tore André Flo sto han for Norges største målsjanse i kampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer