Her går Norge videre

I dag er det elleve gode grunner til å prise seg lykkelig over å være norsk. To av dem heter Tore André Flo og Kjetil Rekdal. I kveld ble de historiske da Norge slo Brasil 2-1.

Aldri før har norske fotballspillere opptrådt for så mange tilskuere. Skjebnekampen mellom Norge og Brasil ble kringkastet til over 200 land. Om det er det som gjorde Drillos nervøse vites ikke, men kveldens umulige oppgave virket som nettopp det: umulig. Etter en relativt hyggelig første omgang hvor Norge klarte å holde Brasil fra livet, startet Drillos friskt i andre omgang. Erik Mykland spilte istedet for Roar Strand. Men det gikk kun to minutter før Myggen ble taklet litt for hardt, og fikk vondt i leggen. Men det var Norge som absolutt førte an i begynnelsen av siste-omgangen, med flere gode sjanser. I tillegg var forsvaret av godt, gammelt Drillos-kaliber.

NRKs Arne Scheie: Dette er det lenge siden Brasil har opplevd.

Ikke før hadde Scheie ytret dette, så legger Carlos inn til Rivaldo som nikker ballen utenfor det norske målet. En farlig sjanse for Brasil. Men det skulle gå 20 minutter i andre omgang før brasilianerne fikk tak på kampen. Men det norske forsvaret gjorde en stor kamp, og slapp ikke mesterne nevneverdig til.

22 minutter ut i omgangen kommer Ole Gunnar Solskjær inn i kampen. I samspill med en briljant Tore André Flo sto han for Norges største målsjanse i kampen.

Og så viste Flo hva han er god for: Først en heading som var milimetre fra den riktige siden av tverrliggeren. Minutter etter er Flonaldo nærmest alene med målvakta, og skyter på utsida.

Men så var det slutt: først bommer Bebeto på et bra innlegg fra Ronaldo. To minutter senere er Bebeto på riktig sted til riktig tid, og header inn 1-0 til Brasil.

Men så viser Tore André Flo at han er en av verdens beste fotballspillere. 8 minutter før ordinær tid smeller han ballen inn i det brasilianske målet, og Drillos var med igjen etter å ha vært ute et par minutter.

Og så skjer det: STRAFFESPARK !3 minutter før ordinær tid går Kjetil Rekdal kaldt og rolig fram og gjør Norge og Drillo historiske. Vi slår Brasil i det som må karakteriseres som en av de beste kampene i Norgeshistorien. En av de største norske idrettsprestasjonene i historien er et faktum.

Kjetil Rekdal setter inn straffen mot Brasil-keeper Taffarel, og Norge går videre i fotball-VM.