Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her går Ødegaard ut VIP-inngangen etter at Real Madrid tapte derby

Nektet å si noe.

FORLATER STADION:  Martin Ødegaard fikk se et Real Madrid som tapte 0-2.
FORLATER STADION: Martin Ødegaard fikk se et Real Madrid som tapte 0-2. Vis mer

• Atlético Madrid - Real Madrid 2-0

MADRID (Dagbladet): Her går Martin Ødegaard (16) raskt ut fra Estadio Vicente Calderón i Madrid seint onsdag kveld.

Han og pappa Hans Erik satt på tribunen da Atlético Madrid spilte mot Real Madrid i åttendedelsfinalen i cupen.

Nå er Ødegaard for alvor inne i varmen til Real Madrid. Spørsmålet er om besøket ender i kontrakt med en av verdens største og rikeste klubber.

Det var klokka 20.27 onsdag kveld at en buss svingte opp foran VIP-inngangen på Estadio Vicente Calderón. Dette er hjemmebanen til Atlético Madrid, med en kapasitet på 55.000 tilskuere.

Ut av bussen kom 30-40 personer, deriblant Martin Ødegaard og pappa Hans Erik. Ødegaard hadde lua godt trukket nedover ørene.

Med et stort sikkerhetsoppbud gikk han de ti meterne fra bussen til inngangen. I følget som kom var også klubblegenden Emilio Butragueno (51), som har 69 landskamper for Spania.

Nærmere tre timer seinere kom han ut igjen, med jakkehetta godt trukket over hodet.

Rundreise Ødegaard dro til Madrid tirsdag. Dette er andre gang på kort tid at han besøker storklubben som har stjerner som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale.

At han er på plass igjen - samtidig som det internasjonale overgangsvinduet er åpent - betyr ganske enkelt én ting:
Real Madrid mener alvor.

Ødegaard har kontrakt med Strømsgodset ut 2015. De siste ukene har han vært på rundreise i England, Tyskland og Spania. Nå velger han å komme tilbake til Real Madrid.

Derbyet onsdag kveld var en kamp i Copa del Rey, den spanske cupen, med returoppgjør.

- Naturligvis har jeg hørt om Martin Ødegaard, sa en kvinnelig tv-reporter Dagbladet traff utenfor Estadio Vicente Calderón. Hun jobbet for Real Madrids egen TV-kanal, men var ikke interessert i å si så mye.

- Jeg vil ikke havne i trøbbel med arbeidsgiveren min, påpekte hun.

Tidenes overgang Skulle Ødegaard signere for Real Madrid, vil det være tidenes overgang for en norsk fotballspiller. Alle storklubber i Europa er ute etter midtbanespilleren fra Strømsgodset.

Trolig vil også fotballen i Spania passe ham godt. Han er en tekniker som liker å vinkle pasningene. Han er dyktig til å spille opp folk, men kan også score selv. I England er fotballen mer direkte.

Estadio Vicente Calderón var beleiret av norske pressefolk. Men det var ikke lett å finne Real Madrid-fans til å uttale seg om vidunderbarnet fra Drammen.

En politimann opplyste at de bare forventet 150 supportere fra den hvitkledde delen av Madrid. Det glisne oppbudet ble forklart med midtukekamp, og at mange har blakket seg etter jul. De hadde rett og slett ikke råd til billett.

Spekulasjoner Ødegaard skal etter planen trene med Real Madrid torsdag. De siste dagene har spekulasjonene rast: Er han i den spanske hovedstaden for å skrive kontrakt? Eller er det bare nok en sjarmoffensiv, og så tas avgjørelser seinere?

Pappa Ødegaard virket munter da han kom ut av bussen. En overgang vil sikre sønnen økonomisk for resten av livet. Hvis det blir skrevet under på en kontrakt, er det ikke usannsynlig at varigheten blir på fem år.

På den måten får Ødegaard skynde seg langsomt, og klubben kan forme ham i sitt bilde.

- Det viktigste er at han får mye spilletid, sier tidligere landslagstrener Egil Drillo Olsen til Dagbladet. Bilder av Ødegaard havnet fort ute på byråene onsdag kveld. Og hva fikk han se?

Jo, et Real Madrid som tapte 0-2.

HETTA OVER HODET:  Martin Ødegaard ville helst ikke bli gjenkjent onsdag kveld.
HETTA OVER HODET: Martin Ødegaard ville helst ikke bli gjenkjent onsdag kveld. Vis mer