Her går Olas smertegrense

Seks RBK-spillere i Åge Hareides Asia-tropp er helt på smertegrensa av hva Ola By Rise tåler en måned før dobbeltkampen mot Benfica.

- Det er viktig at troppen vår ikke blir pulverisert, og seks spillere er på smertegrensa, sier By Rise, som understreker at han på ingen måte retter kritikk mot Hareides uttak.

På Tenerife ledet By Rise i går sin første trening som RBK-sjef.

Han visste på forhånd at Espen Johnsen, Vidar Riseth, Ståle Stensaas, Jan Gunnar Solli, Harald Martin Brattbakk og Frode Johnsen var i troppen Åge Hareide presenterte seinere på dagen. Disse blir borte i en viktig periode av oppkjøringa foran Benfica-kampene. Til gjengjeld håper By Rise å få flere spillere frigitt i februar.

- Dette er en totalløsning som vi begge kan leve med, sier By Rise.

Møte i går

Den nye RBK-sjefen har det travelt. Søndag ankom Rosenborg-spillerne og familiene deres Tenerife. Etter treninga i går, samlet By Rise laget til det første formelle spillermøtet. By Rise tar sikte på å endre Rosenborg denne sesongen. Men ikke mye. Det er mer snakk om en bevisstgjøring av gamle seiersresepter.

Dette er blant spørsmålene By Rise vil utfordre spillerne på:

 • Utnytter vi bakrommet når det ligger åpent og udekket?
 • Går løpene inn bak motstandernes forsvar like ofte som før?
 • Vi forsvarte oss bedre i 2003 enn i 2002, men utnyttet vi kontringsmulighetene godt nok?
 • Hva med bevegelsene i angrep, kan ikke samspillet mellom innlegg og bevegelser foran mål bli bedre? Bruker vi folk i riktige roller?
 • Tar vi ut potensialet hos talentene våre?
 • Er vi like overlegne løpsmessig som vi en gang var?

  Godt trent


  For RBK-veteranen By Rise er det helt naturlig å diskutere dette med spillerne. Muligens i noe større grad enn det var for Åge Hareide som kom utenfra i fjor.

  - Det blir i alle fall ikke mindre diskusjon med spillerne, sier By Rise.

  Som i alle fall føler seg trygg på at spillerne har tatt tak i det siste av spørsmålene.

  - Jeg har fått indikasjoner på at mange av spillerne har trent bra i ferien. Blant annet har noen av de eldste trent veldig godt. Men det får vi se på når vi tester, sier By Rise, som i løpet av to uker på Tenerife trimmer laget sitt mot CSKA Sofia og Sparta Praha.