Her går Patrick for å hevne seg

- Bra at de fikk stoppet meg, sier hun.

Scott Dixon vant billøpklassikeren Indianapolis 500 søndag, men Danica Patrick stjal rampelyset igjen.

Newzealenderen hadde beste startposisjon i løpet, ledet det meste av veien, og etter 200 runder tok han målflagget foran brasilianske Vitor Meira og amerikanske Marco Andretti.

Da Dixon var på vei mot seier, var 300.000 tilskuere imidlertid opptatt av å følge en rasende Patrick som hoppet ut av bilen sin for å «ta» Ryan Briscoe som hadde sendt henne ut av løpet ved å kjøre på bilen hennes i depotområdet.

Hun ble holdt tilbake av funksjonærer da hun var på vei mot australieren.- Det var nok best at de ikke slapp meg bort til ham, sa Patrick som nylig ble første kvinnelige vinner av et indycarløp. Drømmen om å bli første kvinne som vinner Indy 500 må utsettes ett år til.

Flaggdag

Meira presset Dixon hardt i kampen om seier Avgjørelsen falt i forbindelse med siste depotbesøk for å fylle drivstoff. Dixon var først ut på banen igjen og holdt Meira bak seg på de 29 siste rundene. I mål var marginen 1,75 sekund.

- Det var så mange gule flagg at det var vanskelig å finne rytmen, sa 27-årige Dixon som er åttende utenlandske Indy 500-vinner de ti siste årene.

Det var en rekke uhell og mekaniske svikt, som førte til at 69 av 200 runder ble kjørt under varselflagg.

FLY FORBANNA: Danica Patrick hadde vanskelig for å svelge at Ryan Briscoe skadet bilen hennes i depotet. Hun hoppet ut og gikk for å gi Briscoe beskjed om hva hun mente. Foto: CHUCK ROBINSON/AP/SCANPIX
FLY FORBANNA: Danica Patrick hadde vanskelig for å svelge at Ryan Briscoe skadet bilen hennes i depotet. Hun hoppet ut og gikk for å gi Briscoe beskjed om hva hun mente. Foto: CHUCK ROBINSON/AP/SCANPIX Vis mer

Dixon tok sin første seier i løpet. I fjor ble han nummer to bak skotske Dario Franchitti, som også snøt ham for sammenlagttittelen i indycarserien.Tradisjonen tro feiret han seieren, som er verd 12,5 millioner kroner, med en kjempeslurk fra en flaske melk.

Ødela

Mens Dixon hadde den beste bilen på banen, kjører Meira for et lite ressurssterkt lag. Han har aldri vunnet et indycarløp, men har nå to 2.-plasser i Indy 500 på fire år.

21-årige Andretti ødela for lagkamerat Tony Kanaan og tvang ham til å bryte med en aggressiv manøver halvveis i løpet.

- Best at han er lei seg. Det var en idiotisk manøver, særlig av en lagkamerat, sa Kanaan som ledet da han ble påkjørt.

Andrettis familie har dominert i sporten, men bare bestefar Mario har greid å vinne Indy 500. Det skjedde i 1969. Marcos tredjeplass søndag kom på familiens 57. start i løpet.

Danica Patrick var inne blant de ti første det meste av løpet før hun ble påkjørt, men kjempet aldri helt i toppen.

(NTB)

Her går Patrick for å hevne seg

• Les også: Viser (nesten) alt for mekanikerne

• Les også: IndyCar-dronninga kjørte på mekaniker