Her går Putin skikkelig på trynet under amatørkamp

Det spørs om PR-folkene hans er fornøyd med dette bildet.

PÅ GLATTISEN: Russland-president Vladimir Putin i uvant positur under en hockeykamp. Foto: Mikhail Svetlov / Getty Images
PÅ GLATTISEN: Russland-president Vladimir Putin i uvant positur under en hockeykamp. Foto: Mikhail Svetlov / Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du har sikkert sett Russland-president Vladimir Putin posere i bar overkropp, enten med en fiskestang i hånda, eller på hesteryggen mens han strammer musklene.

Ved andre anledninger poserer han gjerne med kraftige våpen, mens han løfter vekter eller trener judo. Felles for alle bildene er at han ser muskuløs og mektig ut.

Det var ikke tilfellet da han beveget seg rundt på isen i fullt ishockeyutstyr. Som bildet over viser gikk Putin skikkelig på ratata, og ansiktsuttrykket hans minner lite om det mektige statsoverhodet han liker å fremstille seg selv som.

- Det er ikke noe sjokk at ingen videoer av hendelsen har dukket opp. Jeg må si at jeg er glad han hadde ei skjorte på seg, sier Good Morning America-programleder Amy Robach.

Amatørkamp Det var under en galakamp i Sotsji i går at 63-åringen spilte under festivalen Night Hockey League. Laget hans besto av flere veteranspillere i tillegg til andre politikere, blant andre landets forsvarsminister Sergei Shoigu.

Motstanderlaget var et amatørlag som kvalifiserte seg til kampen på en festival i byen, skriver The Telegraph, som henviser til det russiske nyhetsbyrået TASS.

Putins lag skal ha vunnet kampen 9-5, og 63-åringen skal ha scoret ett mål og notert seg for to assist ifølge Yahoo. Etterpå mottok han et stort trofé for seieren.

PR-stunt Det er ikke noen nyhet at russeren trives på isen, og viste blant annet i fjor fram sine kunster på isen i Sotsji i en liknende galakamp, da sammen med landets toppolitikere og idrettsutøvere. Årets kamp var den fjerde i rekken siden 2012.

Vladimir Putin er kjent for sine mange PR-stunt for å bygge seg et bra image, gjennom sine 16 år ved makten i Russland.

Kreativiteten i stuntene har det ikke vært noe å si på.

- Dette er han kjent for og det er slett ikke uvanlig at han stiller opp på slike bilder. Det er en del av hans kampanje, hvor han framstiller seg selv som en tøff mann, sa seniorforsker Jakub M. Godzimirski ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) til Dagbladet mai i fjor.

Det spørs om han setter pris på at bildet i denne artikkelen sprer seg på sosiale medier verden over.

Se bildeserien av Putins PR-stunt her.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer