Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her går Sveriges medaljehåp i isen

- Jeg skjønte ikke hva som skjedde.

FALT: Det svenske medaljehåpet i kunstløp, Viktoria Helgesson, falt fra en plass i friprogrammet onsdag. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER
FALT: Det svenske medaljehåpet i kunstløp, Viktoria Helgesson, falt fra en plass i friprogrammet onsdag. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske OL-debutanten i kunstløp, Anne Line Gjersem, tok seg sensasjonelt videre til friprogrammet i kveld. Det var på bekostning av svenske Viktoria Helgesson.

Det svenske OL-håpet falt nemlig i sitt kortprogram, og mistet med det noe som så ut å være en trygg plass i friprogrammet i morgen. Hun havnet utenfor de 24 første som tar seg til friprogrammet.

SKUFFET: Viktoria Helgesson var veldig skuffet etter fallet, ifølge Aftonbladet. Foto: AP Photo/Bernat Armangue
SKUFFET: Viktoria Helgesson var veldig skuffet etter fallet, ifølge Aftonbladet. Foto: AP Photo/Bernat Armangue Vis mer

- Først skjønte jeg ikke hva som skjedde, og derfra var det bare å kjøre på. Jeg vet jo at jeg kan resten, sa en svært skuffet Helgesson til Aftonbladet.

OL-drømmen knust 25-årige Helgesson har blitt nordisk mester i kunstløp fire ganger, og ble nummer fem i EM i fjor.

Allerede i sitt første hopp ble OL-drømmen knust for den svenske jenta. Hun forsøkte seg på en såkalt trippel toeloop, men falt. Rett etterpå måtte hun også nedpå isen med hånda.

OPP IGJEN: Viktoria Helgesson innså etter fallet at løpet var kjørt. Foto: AP Photo/Bernat Armangue
OPP IGJEN: Viktoria Helgesson innså etter fallet at løpet var kjørt. Foto: AP Photo/Bernat Armangue Vis mer

- Det føles skikkelig kjipt. Det er samme startfelt som i VM, og jeg har aldri tenkt tanken på å ikke gå til finale, sier Helgesson til Aftonbladet.

Sensasjonen Anne Line Gjersem klarte derimot å ta seg til friprogrammet.

Med en poengsum på 48,56 poeng så hun først ut til å ikke klare å ta seg videre - men etter Helgessons fall, var plassen hennes.

- Jeg er målløs, nå betyr ikke feilen noe mer. Nå er jeg overlykkelig, vet nesten ikke hva jeg skal si eller gjøre, forteller Gjersem til Dagbladet.

Her kan du lese om flyulykken som forandret en hel kunstløpverden.

Hele Norges coronakart