Rekdal-saken

Her går taus Rekdal inn til Start-møte

Pål W. Jørgensen, sportssjef i Fædrelandsvennen, kaller Rekdal-sagaen for et «vanvittig drama».

BLIR DE ENIGE?: Her er Kjetil Rekdal på vei til møte med Start sammen med sin advokat. Reporter: Frode Andresen / Dagbladet Vis mer

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): Klokka 12.30 ankom Kjetil Rekdal advokatfirmaet Tofte i Kristiansand sentrum. Han ønsket ikke å snakke med pressen. Der møter han akkurat nå Start til drøftelsesmøte.

Pål W. Jørgensen, sportssjef i Fædrelandsvennen, sier til Dagbladet at han tror partene kommer til en løsning tirsdag. Han tror det kommer til å ende med Rekdals avgang som trener.

- Jeg tror vi får en løsning på dette vanvittige dramaet. Jeg er litt usikker på hva det heter på fagspråket, men i realiteten er dette en trenersparking som har gått helt galt. Det kommer til å ende som klubben ønsker, at han ikke trener Start mer, mot at han får pengene han ønsker, sier Jørgensen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Det kan godt hende Start sier han opp selv nå (mot tilbudet han fikk om å trekke seg torsdag, red.anm.). Det blir spennende å se hva løsningen blir. Men jeg tror det blir at de går hver til sitt og at de prøver å dysse ned mye av det som har skjedd i forkant, sier Jørgensen.

Han håper at det etter møtet blir flere detaljer i saken som får se dagens lys.

- Surrealistisk

Tirsdag formiddag skulle Start egentlig trene på Sør Arena. Denne treningen er utsatt til etter drøftelsesmøtet. Dette tror Jørgensen er fordi Start ønsker å ha saken løst før treningen, og at de eventuelt unngår en liknende situasjon som lørdag, da Kjetil Rekdal møtte opp i garderoben til tross for at han var fritatt for sine trenerplikter.

- Det er nok for å unngå at det blir mer støy og bråk. Spillerne kan kanskje si litt mer, også. Hadde det vært masse pressefolk på trening og de ikke kunne si noe, ville det kanskje ødelagt noe av forberedelsene, sier Jørgensen.

Han tror også spillerne har ting på hjertet. Han mener opplevelsen lørdag, da Rekdal møtte opp i garderoben rett før kamp, kan beskrives som surrealistisk.

- Jeg tipper de vil fortelle litt om det. Hvordan var det å forberede seg der, og så opplever de at det kommer en du ikke er forberedt på og skal lede laget. Det er ganske vilt, sier Jørgensen.

Søndag reiser Start til Oslo, der de møter KFUM i Obosligaen. Med eller uten Rekdal, det gjenstår å se.

Dette er saken

To dager før seriestart kunngjorde Start at de har opprettet en personalsak mot trener Kjetil Rekdal, som en sum av «flere enkeltstående hendelser».

I dag møtes partene for første gang i et drøftelsesmøte, da det som opprinnelig var planlagt torsdag ble utsatt.

Dette har skjedd i saken:

  • Onsdag ledet Kjetil Rekdal en trening med Start.
  • Seint onsdag kveld ble det avholdt et styremøte hvor situasjonen rundt Rekdal ble drøftet.
  • Torsdag formiddag hadde Rekdal en samtale med arbeidende styreleder i «Start En Drøm», Christopher Langeland, som ledet til at Start valgte å opprette personalsak.
  • Like etter ble Joey Hardarson og Andreas Jensen informert om at de vil lede laget i tiden framover, mens personalsaken pågår.
  • Lørdag morgen sendte Rekdal-advokat Erik Flågan ut en pressemelding om at Rekdal kom til å lede Start i serieåpningen. Klokka 15.30 var det også han som gikk ut på gresset på Sør Arena.
  • Mandag gikk Trenerforeningen ut med full støtte til Rekdal. Ifølge deres leder Teddy Moen ble Rekdal forrige torsdag informert om kritikk «framkommet rundt hans væremåte, jobbutøvelse og uttalelser i media».