Her går tennisesset ned på kne og frir til kjæresten foran tusenvis av tilskuere

- Heldigvis fikk jeg ja.

VENTET: - Jeg har ventet på den rette anledningen til å spørre Julia om hun vil gifte seg med meg. Jeg tenkte at dette var rett tid og rett plass, sa Navratilova til publikum. Foto: EPA/JUSTIN LANE/NTB SCANPIX
VENTET: - Jeg har ventet på den rette anledningen til å spørre Julia om hun vil gifte seg med meg. Jeg tenkte at dette var rett tid og rett plass, sa Navratilova til publikum. Foto: EPA/JUSTIN LANE/NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Gårsdagen sett under ett leverte en av tidenes skreller i moderne tennishistorie da både verdensener Novak Djokovic og Roger Federer ble slått ut av US Open på samme dag.

Det betyr at US Open-finalen spilles uten en topp fire-ranket spiller for første gang siden 2005.

Men det var ikke bare de to tennisessene som fikk seg en overraskelse på Arthur Ashe Stadium i går. Det gjorde også Julia Lemigova, kjæresten til den legendariske tennisspilleren Martina Navratilova.

- Heldigvis fikk jeg ja Navratilova gikk nemlig ned på kne og fridde til Lemigova i forbindelse med semifinalen mellom Djokovic og overraskelsesmannen Kei Nishikori. Det hele utspilte seg i tillegg på storskjermen på stadion slik at ingen kunne unngå å få det med seg.

- Jeg har ventet på den rette anledningen til å spørre Julia om hun vil gifte seg med meg. Jeg tenkte at dette var rett tid og rett plass, sa Navratilova til publikum.

- Og heldigvis fikk jeg ja, la hun til.

En kilde nær paret sier ifølge New York Post at paret akter å gifte seg så raskt som overhodet mulig, men at de må gjøre det i Florida da dette er en av de få statene i USA som tillater homofilt ekteskap.

- Martina vil holde bryllupet der for å fremme rettighetene for homofile i Florida og andre steder, sier vedkommende.

Titler i bøtter og spann Navratilova hadde en fantastisk karriere på tennisbanen. Mellom 1980 og 1990 vant hun hele 18 Grand Slam-titler - fire av disse i US Open i 1983, 1984, 1986 og 1987.

Iløpet av de nesten 20 årene hun herjet på gress og grus verden over, samlet hun 167 individuelle titler samt 177 double-titler.

Billy Jean King, tidligere tennisess og forkjemper for kvinners rettigheter både på og utenfor tennisbanen, har beskrevet henne som «den største single- og double-spilleren som noen gang har levd».

FRIERI: Martina Navratilova gikk ned på kne og fridde til sin kjæreste gjennom mange år, den tidligere skjønnhetsdronningen Julia Lemigova. Foto: AP Photo/cameraworkusa, Fred and Susan Mullane /NTB Scanpix
FRIERI: Martina Navratilova gikk ned på kne og fridde til sin kjæreste gjennom mange år, den tidligere skjønnhetsdronningen Julia Lemigova. Foto: AP Photo/cameraworkusa, Fred and Susan Mullane /NTB Scanpix Vis mer