Her gir han seiersintervjuet - uten å vite at han er slått

Verdensrekord-Timo måtte selv si fra at han var først over streken.

SEIERSINVERJU: Magnus Frodahl ble intervjuet som vinner, men fikk i løpet av intervjuet vite at han ikke vant likevel. Skjermdump med tillatelse fra TV 2.
SEIERSINVERJU: Magnus Frodahl ble intervjuet som vinner, men fikk i løpet av intervjuet vite at han ikke vant likevel. Skjermdump med tillatelse fra TV 2.Vis mer

BISLETT STADION (Dagbladet): Det ble arrangert ski-sprint på Bislett stadion i kveld, og første gang i historien ble det arrangert 100 meter sprint i langrenn.Vinneren vil dermed ende opp i Guinness Rekordbok.

I herrefinalen ble det drama da de to nordmennene Timo André Bakken og Magnus Frodahl kom nesten likt i mål og det måtte målfoto til for å skille løperne.

TV 2, som sendte rennet, startet intervju med Frodahl som først så ut til å være vinneren.

Langt ut i «seiersintervjuet» ble det derimot klart at Bakken var noen centimetere foran, og Frodahl ble gjort oppmerksom på dette midt i intervjuet.

- Jeg gjorde seiersintervjuet og var blitt utropt som vinner. Da blir det et antiklimaks. Men det er greit hvis jeg var nummer to i mål, sier Frodahl til Dagbladet.

- Du godtar nederlaget?

VANT SPRINTEN: Time Andrè Bakken vant sprinten på målfoto, men måtte selv si ifra til arrangøren at han var først i mål. Skjermdump fra TV 2.
VANT SPRINTEN: Time Andrè Bakken vant sprinten på målfoto, men måtte selv si ifra til arrangøren at han var først i mål. Skjermdump fra TV 2. Vis mer

- Ja, de har ganske bra målkamera her på Bislett. Hvis det kameraet sier at jeg var bak, så var jeg vel det. Men det er surt, selvfølgelig. Jeg vet ikke hvor mye det var, men jeg skal opp og se på TV-bildene nå, sier han til Dagbladet.

Sa i fra til arrangøren Fotofinishen viste at Bakken var klart først. Hans tid var 11,82 sekunder, mens Frodahls tid ble satt til 11,84.

- Jeg så at jeg var foran, så jeg sa fra. De fant det ut etter hvert, da de så på bildene, sier Bakken til Dagbladet.

- Du måtte si fra selv?

- Ja. Jeg håper de hadde funnet det ut etter hvert, det hadde vært jævla kjipt for dem å komme en uke etterpå og sagt «du, vi har sett på bildene igjen....»

Usain Bolts verdensrekord på 100 meter sprint er på 9,58. Det var sjanseløst å slå verdens raskeste mann på Bislett stadion i kveld.

Verdensrekord viktigst Bakken var likevel fornøyd med 11,82.

- Det var viktig å slå Brandsdal, han hadde tolv blank. Verdensrekorden var det viktigste i dag, ikke å vinne, sier Bakken.

- Hvor lenge står den?

- Helt til de får en bedre saltet løype. De to midtsporene var greie. Tredjesporet jeg gikk i var ikke optimalt de første 20 meterne, men så var det bra.
Han mener det er umulig å slå Bolts rekord fra friidrettsbanen.

VINNERNE: Timo Andre Bakken og Stina Nilsson fra Sverige på Bislett stadion torsdag i forbindelse med verdens rekord på 100 m Sprint Ski.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
VINNERNE: Timo Andre Bakken og Stina Nilsson fra Sverige på Bislett stadion torsdag i forbindelse med verdens rekord på 100 m Sprint Ski. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

- Det er umulig. I så fall må det være litt bløtt i starten, og så klink is på slutten. Men vi bør kanskje ikke gå 500 meter først, og så må det ikke være så mange som har gått i sporene. Da hadde vi fått bedre tider, sier Bakken.

Skuffa Frodahl Magnus Frodahl gikk offensivt ut tidligere denne uka og sa det var mulig å komme under 10 blank.

Slik gikk det ikke.

- Jeg var litt skuffa. Jeg tror jeg må hjem og måle den 100-meteren jeg har trent på hjemme en gang til. Det er godt mulig den var ti meter for kort. Men jeg mener det er mulig å gå ned mot ti blank med optimale forhold. Det var for mye sug, vann og for varmt til å få opp ordentlig fart. Jeg er ikke skuffet over løypa, men når det er 17 varmegrader i Oslo er det vanskelig å få toppforhold, sier han til Dagbladet.

SKUFFET: Petter Northug røk ut i semifinalen på 100 meter. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
SKUFFET: Petter Northug røk ut i semifinalen på 100 meter. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
SLÅTT:. Petter Northug kom verken til finale på 100- eller 500 meter. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
SLÅTT:. Petter Northug kom verken til finale på 100- eller 500 meter. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer