Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

KFUM Oslo - Molde

Her gir han Solskjær hakeslepp. Slik forklarer Stian (28) supermålet

- Ekstra hyggelig å få skryt av Solskjær.

PERLEMÅL: KFUM-spiller Stian Sortevik sendte de røde og hvite i ledelsen med denne vakre scoringen da de møtte Molde på hjemmebane i cupens tredje runde. Dessverre for KFUM holdt ikke ledelsen hele veien. Molde vant 2-1. Video: Fotball Media Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KFUM Oslo - Molde 1-2

(Dagbladet): Den norske cupen viste seg fra sin beste side da KFUM Oslo spilte mot Molde på Ekebergsletta torsdag kveld. KFUM - som spiller i 2. divisjon - hadde storheten Molde i kne. Til slutt måtte «underdogen» gi tapt med 1-2.

Men etterpå snakket alle om 1-0-scoringen til KFUMs Stian Sortevik (28). Stadionuret viste 39 minutter. Sortevik lette etter pasningsrom på Moldes halvdel. Dét fant han ikke. I stedet tok midtbanespilleren skjeen i egen hånd, og lobbet ballen over keeper fra rundt 25 meter.

- Målet hadde alene fortjent at KFUM gikk videre, sier Solskjær om Ekeberg-magien. Og blunker.

- Solskjær har opplevd ganske mye. Det er ekstra hyggelig å høre dette fra ham, forteller Sortevik til Dagbladet dagen derpå.

Cupsensasjon

KFUM gikk til pause med 1-0. På dette tidspunktet luktet 1300 tilskuere på Ekerbergsletta en cupsensasjon. Hadde Lionel Messi scoret et liknende mål som Sortevik, ville det rullet og gått på TV-skjermene hele kvelden.

GOD DAG PÅ JOBB: Stian Sortevik (til høyre) drev Molde-spillerne til fortvilelse med 1-0-scoringen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GOD DAG PÅ JOBB: Stian Sortevik (til høyre) drev Molde-spillerne til fortvilelse med 1-0-scoringen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Slik forklarer han supermålet:

- Jeg tok ballen med meg og så etter rom der jeg kunne slå den. Det var stengt. Derfor snudde jeg meg og så at Molde-keeperen sto langt ute. Jeg tok en kjapp titt og skjøt.

Da skuddet kom, ga Andreas Christopher Linde i Molde-buret opp omtrent umiddelbart. Hjemmepublikum var i fyr og flamme.

- Det var generelt en fantastisk stemning rundt kampen. Det var ekstra moro at ballen gikk inn på en sånn dag. Etterpå kom én bort og lurte på om jeg spilte futsal (innendørs fotball). Han mente at han kunne se det på teknikken min.

40-50 kamper

Og observasjonen stemmer: Sortevik forteller at han har mellom 40 og 50 kamper for landslaget i futsal. Han har også en fortid i Hønefoss og Stabæk, og mener det er en kombinasjon av tilfeldigheter som gjør at han nå spiller i 2. divisjon.

ENGASJERT: Solskjær og Molde måtte slite for seieren. I fjerde runde venter Haugesund.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ENGASJERT: Solskjær og Molde måtte slite for seieren. I fjerde runde venter Haugesund.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er allround og burde kanskje spisset ferdighetene mer. Jeg er blitt brukt på kant, det er ikke noe jeg trives med. I tillegg har jeg hatt litt høye skuldrer, jeg er blitt far og studerer interiørarkitektur.

Han fortsetter:

- Jeg trives best på midtbanen. Da er jeg mer toneangivende i spillet. Jeg trenger å ha ballen mye.

- Hvem er forbildet ditt?

- Før var det Ronaldinho. I dag er det Andrés Iniesta. Han har et fantastisk overblikk og en fantastisk touch.

Løft

KFUM rykket ned fra 1. divisjon i fjor. Laget ligger nå nest sist i 2. divisjon. Sortevik tror den gode prestasjonen mot Molde kan gi laget et løft.

- Alt i alt så fortjente Molde seieren. Men vi var brukbart med. Hvis jeg fikk velge, ville jeg droppet scoringen og gått videre i cupen. Men scoringen var et plaster på såret, påpeker Sortevik.

Hele Norges coronakart