NESTEN:  Det var lenge jevnt, men Magnus Moan var ikke sterk nok i spurten mot Johannes Rydzek (t.h.). Foto: NTB Scanpix
NESTEN: Det var lenge jevnt, men Magnus Moan var ikke sterk nok i spurten mot Johannes Rydzek (t.h.). Foto: NTB ScanpixVis mer

Her gir Moan opp kampen om seieren

Tapte dramatisk spurt.

Magnus Moan var bare ørsmå centimetere fra å vinne kombinertrennet i Holmenkollen lørdag. Johannes Rydzek tok sin tredje strake verdenscupseier.

Trønderen kjempet hardt i spurten, men måtte til slutt se seg slått med 0,6 sekunder.

Moan startet langrennet 36 sekunder bak franske François Braud, som hoppet lengst i Kollen med 117,7 meter. Nordmannen var nest raskest i sporet lørdag.

En drøm - Dette var kjempeartig, men også forferdelig tungt. Jeg er godt fornøyd med en pallplass. Jeg ønsket å åpne kontrollert, men jeg skjønte at her måtte jeg gjøre jobben selv. I dag hadde jeg helt fantastisk gode ski, de var en drøm å gå på. Det var utrolig artig å gå sisterunden, sa Moan til NRK etter rennet.

OL-mester Jørgen Graabak klatret fra 18.- til 5.-plass. Han var i mål 24,9 sekunder bak Rydzek, som står med tre strake individuelle seirer i verdenscupen.

- Jeg følte meg ikke like bra i dag som i de siste ukene, men jeg ga alt, sa Rydzek til NRK.

I form Verdenscupmester Eric Frenzel ble nummer 14 i Holmenkollen.

I hoppbakken skaffet Thomas Kjelbotn seg det beste utgangspunktet av de norske kombinertløperne, men det gikk tråere i sporet og endte på 13.-plass.

Øvrige norske: 19) Håvard Klemetsen, 20) Espen Andersen, 25) Magnus Krog, 32) Jan Schmid, 33) Sindre Ure Søtvik, 43) Truls Johansen.

(NTB)