MATCHVINNER: Jonathan Walters sender straffesparket sikkert i nettet. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Jonathan Walters sender straffesparket sikkert i nettet. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB ScanpixVis mer

Her gir Walters Chelsea en hjelpende hånd

- Det er bekymringsfullt, sier Wenger om tapet.

Stoke - Arsenal 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Arsenal hadde ingen god dag på jobben i kveld, og det var Stoke som produserte de største sjansene. Kvarteret før slutt skulle også hjemmelaget få en stor mulighet til å ta ledelsen da Arsenal-stopper Laurent Koscielny handset i boksen.

Dommer Mike Jones pekte på krittmerket, og Jonathan Walters fikk muligheten. Han var sikker som den berømte banken, og sendte Arsenal-keeper Szczesny feil vei.

Bortelaget var en skygge av seg selv i kveld, og klarte aldri å hente seg tilbake i kampen. Innbytter Yaya Sanogo fikk likevel muligheten til å utlikne på overtid, men blåste ballen langt over mål i det 94. minutt.

Dermed tapte Arsenal verdifulle poeng i toppkampen.

- Det er bekymringsfullt at vi taper en slik kamp. Det var et massivt tilbakeslag, sier Arsenal-manager Arsène Wenger til BBC.

Rolig omgang Arsenal var før kampen ett fattig poeng bak London-rival Chelsea i Premier League, og var ute etter beholde eller minske den avstanden. På motsatt banehalvdel var et Stoke-lag som hadde sluppet inn mål i elleve kamper på rad i ligaen.

Den første omgangen på Britannia var ikke mye å skrive hjem om. Ingen av lagene produserte noen store sjanser, og avslutninger fra distanse var den beste beholdningen de fremmøtte fikk før hvilen.

Hadde ballen mest Arnatuvic og Cazorla hadde begge noen brukbare skudd fra langt hold, men det var ikke nok til å overliste keeper i noen av tilfellene.

Ifølge statistikkbyrået Opta hadde Stoke ballen 51 prosent av tiden i den første omgangen. Det er uvant kost fra den kanten, med tanke på at Arsenal liker å holde ballen i laget.