Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her gjør Aike (27) den ultimate sykkeltabben

- Når han er så dum, er det bare til pass for ham, sier vinneren.

TRODDE HAN VANT: Her tror Aike Selfors (hvit trøye) at han vinner. Men Andreas Setting lurte seg forbi i siste øyeblikk.Foto: Magnus Joki Arild
TRODDE HAN VANT: Her tror Aike Selfors (hvit trøye) at han vinner. Men Andreas Setting lurte seg forbi i siste øyeblikk.Foto: Magnus Joki Arild Vis mer

(Nordlys): «Åh f***, der røyk seieren».

Aike Selfors jublet og trodde han hadde vunnet, helt til han skulle til å passere målstreken.

27-åringen slapp styret og strakk hendene i været etter at han trodde at seieren var sikret på sykkelrittet fra Finnsnes til Tromsø.

Det skulle han aldri ha gjort. I motvinden mistet Selfors all fart i oppreist stilling, og bare få centimeter før målstreken ble han passert av Andreas Setting, og den ultimate sykkel-tabben var et faktum.

- Jeg har flere ganger flirt når proffene gjør den tabben på TV. Det kommer jeg aldri til å gjøre igjen, sier Aike Selfors til Nordlys.

- Der røyk seieren Akkurat i det Selfors passerte mållinja oppdaget han Setting.

- Jeg så meg kun til venstre, og trodde ikke det var plass til høyre, men det var det tydeligvis, sier Selfors, og forklarer hva han tenkte i det han forsto at han tabbet seg ut.

- Jeg tenkte bare «Åh f***, der røyk seieren».

Tanaværingen Selfors, som er bosatt i Tromsø, har deltatt mange ganger på Finnsnes-Tromsø, men har aldri klart å vinne. Derfor var nok lørdagens kardinalfeil ekstra ergerlig.

- Så vidt jeg husker har jeg vunnet spurten i hovedfeltet i dette rittet fire ganger, men det har alltid vært utbrytere. Nå hadde jeg muligheten, så dette var dumt, sier Selfors.

Som likevel tok det hele med et smil.

- Dette var «learning the hard way», gliser han.

Snikende Setting For Andreas Settings del var det hans andre seier i Finnsnes-Tromsø, og dette sykkelrittet var det artigste han har vunnet.

- Det var min artigste seier noensinne, definitivt, sier Setting.

Han følte ikke at han «stjal» seieren.

- Jeg så at målstreken var litt lengre unna. Når han (Selfors) er så dum at han gjør sånn, er det bare til pass for ham, ler Setting.

Til tross for at Setting først ble hindret i spurten, fikk han god fart like før slutt, og han føler seg i godt slag knappe to uker før NNM.

- Der har jeg ambisjoner om medaljer. Men da er jeg avhengig av å ha gode bein. Det hadde jeg i dag, forklarer spurtkanonen.

Det betyr at vi kan få flere minneverdige øyeblikk om to uker. Det vi husker best fra lørdag er uansett at Aike Selfors syklet over 150 kilometer i fire timer, men tapte i siste sekund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media