Her gjør Anelka livet surt for Ståle

Tannløse FCK hadde lite å stille opp med mot Chelsea. - Vi tapte mot et bedre lag.

MATCHVINNER: Nicolas Anelka scoret sitt sjette og syvende mål på sine seks siste Champions League-kamper mot FC København. Foto: AFP Photo / Adrian Dennis / Scanpix
MATCHVINNER: Nicolas Anelka scoret sitt sjette og syvende mål på sine seks siste Champions League-kamper mot FC København. Foto: AFP Photo / Adrian Dennis / ScanpixVis mer

(Dagbladet) • FC København - Chelsea 0-2

Carlo Ancelotti valgte å benke Didier Drogba til møtet med Ståle Solbakken og FC København.

Fernando Torres og Nicolas Anelka fikk tillit sammen på topp. Det viste seg å være et lurt trekk av den italienske manageren.

Spissduoen skapte store problemer for FC København-forsvaret, og spesielt Anelka var i storform mot de danske mesterne.

FCKs BESTE: Christian Bolanos spilte en helt ok kamp for hjemmelaget. Her i duell med Fernando Torres. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
FCKs BESTE: Christian Bolanos spilte en helt ok kamp for hjemmelaget. Her i duell med Fernando Torres. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

Franskmannen scoret et mål før pause, og ett like etter pause. Hans sjette og syvende Champions League-scoring på sine seks siste kamper i turneringen.

- Vi spilte veldig intelligent og kvikk fotball. Vi skapte mange sjanser. Kampen viste hva vi kan gjøre med Nicolas Anelka og Fernando Torres på topp. Torres var viktig for laget. Han trenger tid på å innordne seg i laget, sa Chelsea-manager Ancelotti etter kampen.

Tapte mot bedre lag Hjemmelaget virket å være ute av kamptrening. De slet med presisjonen, og klarte aldri å presse Chelsea-spillerne tilstrekkelig.

- Vi tapte for et bedre lag, og klarte ikke å håndtere fysikken og tempoet deres. Det var ikke overraskende med tanke på at vi ikke har spilt slike kamper på lang tid. Det var gode og dårlige øyeblikk, men vi bommet alt for ofte på den siste pasningen og gjorde en del tekniske feil, sa Solbakken til Viasat etter kampen.

FCK-angriperne skapte i realiteten aldri de helt store problemene for Peter Cech og Chelsea-forsvaret, og hadde det ikke vært for en god Johan Wiland ville Chelsea vunnet med større margin.

Vanskelig returmøte - På en annen dag kan vi kanskje være nærmere Chelsea. Det var litt som mot Marseille i fjor. Chelsea var to mål bedre enn oss. Det er bare å innrømme det.

TØFFE TAK: Florent Malouda løper ned Dame N'Doye. Foto: AP Photo / Tobias Norgaard Pedersen / Scanpix
TØFFE TAK: Florent Malouda løper ned Dame N'Doye. Foto: AP Photo / Tobias Norgaard Pedersen / Scanpix Vis mer

Det ser dermed mørkt ut for Ståle Solbakkens drenger med tanke på Champions League-avansement.

- Chelsea er et lag i verdensklasse, og vi hadde ikke tempoet deres inne. Vi er ikke veldig skuffa, for vi lærte mye. Returkampen blir selvsagt veldig vanskelig, sa Solbakken.

Dagbladet kommer med mer.

GOD: Fernando Torres spilte sin kanskje beste kamp i Chelsea-trøya mot FC København. Foto: AFP Photo /  Scanpix / Mari Hald
GOD: Fernando Torres spilte sin kanskje beste kamp i Chelsea-trøya mot FC København. Foto: AFP Photo / Scanpix / Mari Hald Vis mer