Premier League, Chelsea:

Her gjør Conte noe kun én mann har gjort før ham

Etter 83 minutter i helgens kamp mot Leicester byttet Chelsea-manageren inn Ola Aina (20). Det var den tredje akademispilleren som kom inn.

UNGGUTTER: Da Ola Aina entret banen for Chelsea mot Leicester, ble han den tredje akademispilleren som ble byttet inn. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock
UNGGUTTER: Da Ola Aina entret banen for Chelsea mot Leicester, ble han den tredje akademispilleren som ble byttet inn. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/ShutterstockVis mer

(Dagbladet): Da Chelsea møtte Leicester lørdag skjedde det noe som ikke har skjedd siden 1998.

For andre gang noensinne satte Chelsea innpå tre spillere fra akademiet. Først kom Nathaniel Chalobah (21) inn for Pedro. Senere ble både Ruben Loftus-Cheek (20) og Ola Aina (20) byttet inn i Chelseas 3-0-seier mot de regjerende ligamesterene.

Spesielt Chalobah markerte seg med en meget leken stikker gjennom til Victor Moses på 3-0-scoringen.

Første gangen det skjedde, for 18 år siden, ble Jody Morris, Paul Hughes og Mark Nicholls byttet inn i 1-0-seieren mot Sheffield Wednesday.

34 spillere på utlån

Chalobah kom til Chelsea som 10-åring, og har vært innom en haug med klubber på lån de siste årene; senest Napoli forrige sesong. Han var én av 34 (!) Chelsea-spillere som var lånt ut forrige sesong. Disse gutta har for øvrig en egen WhatsApp-gruppe.

TALENT: Ruben Loftus-Cheek, her i aksjon for U21-landslaget til England mot Norge og Martin Ødegaard. Foto: Nigel French/PA via AP.
TALENT: Ruben Loftus-Cheek, her i aksjon for U21-landslaget til England mot Norge og Martin Ødegaard. Foto: Nigel French/PA via AP. Vis mer

Loftus-Cheek og Aina var ikke blant de utlånte forrige sesong. Loftus-Cheek fikk flere muligheter da Guus Hiddink ledet Chelsea i fjor, men har fått mindre tillit under Antonio Conte. Aina fikk sin Premier League-debut da han erstattet Victor Moses.

I tillegg satt 19-åringen Dominic Solanke på benken.

- Alder ikke viktig

Etter Leicester-kampen uttalte Antonio Conte følgende om ungguttene:

- De som kjenner meg vet at disse spillerne ikke får spilletid i gave. Det er bare de som fortjener å spille som får spille. Det er viktig for Chalobah og Aina å forstå dette. Alder er ikke viktig i fotball, uttalte Conte, ifølge ESPN.

- Landets beste akademi

Chelseas ungdomslag har levert svært gode resultater de siste årene, men svært få spillere har klart å ta det siste steget opp på A-laget. Den anerkjente sportsjournalisten Henry Winther fra The Times skrev følgende på Twitter etter Leicester-kampen:

Sterke ungdomslag

U19-laget har vunnet UEFA Youth League - en slags juniorversjon av Champions League - to ganger på rad.

I tillegg har U18-laget vunnet FA Youth Cup de tre siste sesongene.

José Mourinho fikk kritikk for at han ikke fikk opp spillere fra akademiet til A-laget under sine to perioder i Chelsea, men nå kan det virke som om det er lysere tider i vente med Antonio Conte som sjef.

Antonio Conte og Chelsea er nå tilbake i tetkampen etter en litt trøblete innledning. Foto: Reuters
Antonio Conte og Chelsea er nå tilbake i tetkampen etter en litt trøblete innledning. Foto: Reuters Vis mer

Chelsea har tidvis trøblet i sesonginnledningen, og det har blitt spekulert i om Antonio Conte skulle få fyken allerede. Men nå har Contes gutter virkelig heng på teten. Opp til Manchester City på 1. plass skiller det tre poeng.