ALLE GODE TING...: Mark Clattenburg havnet i begivenhetenes sentrum på Old Trafford i ettermiddag da han pekte på ellevemeteren tre ganger i favør bortelaget. Det er det ingen som har gjort før ham. Og det kan bli lenge til noen gjør det igjen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB Scanpix
ALLE GODE TING...: Mark Clattenburg havnet i begivenhetenes sentrum på Old Trafford i ettermiddag da han pekte på ellevemeteren tre ganger i favør bortelaget. Det er det ingen som har gjort før ham. Og det kan bli lenge til noen gjør det igjen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB ScanpixVis mer

Her gjør dommeren noe ingen har gjort før ham. 30 minutter senere skriver han historie igjen

- Noe må gjøres.

• Manchester United-Liverpool 0-3 (0-1)

(Dagbladet): Manchester United ble langt på vei spilt av sin egen hjemmebane tidligere i ettermiddag da Liverpool gjestet Old Trafford.

Den gamle storheten fra Merseyside viste at de i år for alvor hører hjemme i gullkampen, og ga seg ikke før det sto 0-3. To av målene kom fra ellevemeteren ved kaptein Steven Gerrard. I tillegg fikk Gerrard ytterligere en mulighet, men denne gikk i stolpen.

Rekordknuser Dommer Mark Clattenburg blir dermed den første dommeren som gir motstanderlaget en straffe på Old Trafford siden 31. desember 2011. Og ikke nok med det - han er den første dommeren noen sinne som har gitt bortelaget flere enn én mulighet fra elleve meter på hjemmebanen til United.

Clattenburg har heller aldri dømt straffe mot de røde djevlene før i dag. En statistikk han fikk korrigert med glans, og med tre i én og samme kamp har han lagt lista rimelig høyt for de som måtte vurdere å følge ham.

På to av straffene var det fint lite å krangle på, men i situasjonen hvor Nemanja Vidic ble utvist spørs det om det var kontakt mellom ham og Daniel Sturridge. Riktignok skulle nok sistnevnte hatt straffe da han ble feid ned av Michael Carrick bare noen minutter senere.

- Noe må gjøres Det kunne virke som om David Moyes ble tydelig eldre iløpet av de 90 minuttene kampen varte, og etter kampen fikk han spørsmål om han synes dommer Clattenburg var mot dem i dag.

TOPP TRE: Etter dagens to straffescoringer klatrer Steven Gerrard forbi Matt Le Tissier på listen over flest straffemål i Premier League. Kun Frank Lampard og Alan Shearer har satt flere fra ellevemeteren. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
TOPP TRE: Etter dagens to straffescoringer klatrer Steven Gerrard forbi Matt Le Tissier på listen over flest straffemål i Premier League. Kun Frank Lampard og Alan Shearer har satt flere fra ellevemeteren. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

- Ja, ved noen anledninger. Men det velger jeg å ikke snakke om, sier han.

Han er like klar på at det å tape 0-3 hjemme mot erkerivalen ikke er holdbart i lengden, og at det må tas grep - kanskje av det opplagte slaget.

- Vi spiller bare ikke godt nok. Noe må gjøres med det. Vi må sørge for at vi blir vanskeligere å slå. Vi må også sørge for at vi skaper mer, og scorer flere mål, sier Moyes.

- En fantastisk dag Tomålsscorer Steven Gerrard var naturlig nok ikke like defensiv da han snakket med Sky Sports i korridoeren på Old Trafford.

- Det er en fantastisk dag. Vi kom her for å vinne. Dette må ha vært de tøffeste 90 minuttene for United noen sinne, sier han.

I tillegg til straffemissen og straffa de ikke fikk, vartet David de Gea opp med en kjemperedning på et skudd fra Luis Suarez. Det kunne med andre ord vært langt mer enn 0-3. Det hadde også Gerrard bitt seg merke i.

RESIGNERT: Det har vært mange nedturer for David Moyes og Manchester United denne sesongen, men å tape 0-3 for erkerivalen på Old Trafford er fort den verste av dem alle. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix
RESIGNERT: Det har vært mange nedturer for David Moyes og Manchester United denne sesongen, men å tape 0-3 for erkerivalen på Old Trafford er fort den verste av dem alle. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix Vis mer

- Dette er blant de tøffeste plassene å komme til, men å komme hit og dominere fra start til slutt er en prestasjon. Men jeg er faktisk fortsatt skuffet over at vi ikke scorte fler mål, sier han.

Første mulighet til å reise kjerringa for de regjerende ligamesterne kommer på onsdag når Olympiakos kommer på besøk. Grekerne har en tomålsledelse å gå på fra det første oppgjøret.

TOPPER: Luis Suarez satte inn dagens siste scoring og troner fortsatt milevis foran alle andre på toppscorerlista med sine 25 nettkjenninger denne sesongen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
TOPPER: Luis Suarez satte inn dagens siste scoring og troner fortsatt milevis foran alle andre på toppscorerlista med sine 25 nettkjenninger denne sesongen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer