AVGJORDE PÅ ANFIELD: Atletico Madrids Diego Forlan setter inn reduseringen og sender dermed Liverpool ut av Europaligaen. Foto: REUTERS
AVGJORDE PÅ ANFIELD: Atletico Madrids Diego Forlan setter inn reduseringen og sender dermed Liverpool ut av Europaligaen. Foto: REUTERSVis mer

Her gjør Forlan Liverpools mareritt-sesong fullkommen

Atletico til finalen etter ekstraomganger.

||| (Dagbladet): Liverpool — Atletico Madrid 2-1 (1-0) e.e.o, 2-2 sammenlagt, Atletico Madrid videre på bortemål

Det har vært en sesong som har gitt alle med sympati for den rød delen av Merseyside grå hår og utallige skuffelser.

Fjerdeplassen i Premier League er kun en teoretisk fantasi, Champions League-eventyret var over før det begynte og i FA-cupen ble lille Reading mer enn stoltheten fra Anfield kunne takle.

I kveld ble fiaskoen total: Anfield-spøkelset Diego Forlan reduserte for Atletico i ekstraomgangene og sørget dermed for at det siste tittelhåpet forsvant for Rafael Benitez' menn.

- Dette er en de flotteste øyeblikkene i min karriere. Det spiller ingen rolle om det var jeg eller andre som scoret målet. Vi visste de ville gjøre alt for å slå oss, men ett mål var det vi behøvde, sier spissen etter kampen i følge NTB.

Dermed er det Atletico Madrid som vil stå ansikt til ansikt med historiske Fulham i finalen 12.mai.

ET BEIN I FINALEN: Yossi Benayoun doblet Liverpools ledelse i første ekstraomgang, men Diego Forlan og Atletico Madrid reduserte og knep finaleplassen. Foto: REUTERS
ET BEIN I FINALEN: Yossi Benayoun doblet Liverpools ledelse i første ekstraomgang, men Diego Forlan og Atletico Madrid reduserte og knep finaleplassen. Foto: REUTERS Vis mer

Sterk åpning
Liverpool-fansen har etter hvert blitt godt vant med spesielle europacupkvelder hvor Steven Gerrard har hatt evnen til å stå frem som redningsmann når nøden har vært størst.

Kveldens oppgjør mot Atletico Madrid åpnet særdeles lovende for hjemmelaget.

Vi hadde ikke passert minuttet før Yossi Benayoun ble spilt igjennom alene med Atletico-keeper David De Gea. Skuddet var hardt, men 19-åringen i blokkerte forsøket fra den teknisk gode israeleren.

Liverpool greide imidlertid ikke å følge opp den lovende åpningen.

Tempoet ble dratt ned og anført av Premier League-koblede Sergio Aguero var gjestene fra Madrid farlige de gangene de fikk rom til å kontre.

Ti minutter før pause tok den lille argentineren Liverpool-keeper Jose Reina med ut på løpetur.

Atletico-playmakeren rundet Reina etter å ha tatt med seg en strøken bakromsball, men vinkelen ble for dårlig og avslutningen på blankt mål endte som et innlegg uten adresse.

Endelig Aquilani
Både Daniel Agger og Dirk Kuyt kunne sendt Liverpool i ledelsen, men det var en utskjelt italiener som skulle skyte The kop til himmels minuttet før pause.

Yossi Benayoun dro seg lekkert fri ute til høyre og slo førtifem grader ut i feltet. Der trakk Alberto Aquilani seg fri og hamret inn Liverpool-ledelse ned i korthjørnet fra tolv meter.

Andre omgang ble imidlertid et antiklimaks på Anfield. Liverpool manglet sprut og fantasi, Atletico turte ikke gamble fremover i frykt for å få den andre i sekken.

Forlan sendte Atletico videre
Dermed ble kampen avgjort med ekstraomganger.

Liverpool så ut til å ha ett og et halvt bein i finalen da Yossi Benayoun banket inn 2-0 i det lengste hjørnet etter en god pasning fra brasilianske Lucas.

Så dukket altså Diego Forlan opp. Uruguyaneren som aldri har tapt på Anfield og alltid har skapt trøbbel for Jamie Carragher og co.

ENDELIG NOE Å SMILE FOR: Liverpools Alberto Aquilani feirer foran The Kop etter å ha sendt Liverpool i ledelsen. Foto: EPA
ENDELIG NOE Å SMILE FOR: Liverpools Alberto Aquilani feirer foran The Kop etter å ha sendt Liverpool i ledelsen. Foto: EPA Vis mer

Glen Johnson sto med lua i hånda på venstrebacken, innlegget traff en totalt umarkert Forlan inne i feltet og måljegeren kunne enkelt sette inn det avgjørende målet.

— Vi fortjener virkelig å komme til finalen. Vi har hatt mange hindringer på vår vei til finalen, ikke bare i kveld, mener kaptein Antonio Lopez.

Liverpool maktet aldri å sette noe skikkelig press på Atletico etter Forlans scoring og dermed er det Atletico som får møte Fulham i finalen i Europa League.

- Vi burde punktert kampen på 2-0, men vi slapp dem inn igjen da vi var på vårt beste, og det ble kostbart, sier Liverpool-keeper Pepe Reina.

Finalen spilles i Hamburg onsdag 12.mai.

NB: Terje Hauge dømte oppgjøret på Anfield og gjorde en tilnærmet prikkfri kamp.

SVIKTET: Liverpools Steven Gerrard tusler av Anfield-gresset etter nok en tung kveld. Foto: AP
SVIKTET: Liverpools Steven Gerrard tusler av Anfield-gresset etter nok en tung kveld. Foto: AP Vis mer