MATCHVINNER: Manchester Citys Alvaro Negredo (28) blir matchvinner da han setter inn 2-1-målet mot Liverpool i kveld. Det spørs om Liverpool-keeper Simon Mignolet er fornøyd med sin egen innsats i situasjonen. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Manchester Citys Alvaro Negredo (28) blir matchvinner da han setter inn 2-1-målet mot Liverpool i kveld. Det spørs om Liverpool-keeper Simon Mignolet er fornøyd med sin egen innsats i situasjonen. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB ScanpixVis mer

Her gjør han det for niende gang på rad

Mens Liverpool raste mot dommeren.

• Manchester City - Liverpool 2-1 (2-1)

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Utgangspunktet var greit før Boxing Days store match i kveld: Manchester City ville med seier legge seg helt i ryggen på serieleder Arsenal, som slo West Ham tidligere i dag, mens Liverpool kunne ta tilbake tabelltoppen med tre poeng på Etihad.

Begge lagene har framstått solide i det siste, til tross for at Liverpool har manglet strekkskadde Steven Gerrard og City har manglet målkåte Sergio Agüero.

City-boss Manuel Pellegrini skrev i dagens kampprogram at han var bekymret for det tette kampprogrammet i jula, noe kanskje ikke alle vil synes synd på ham for, ettersom han har et ellevilt transferbudsjett i ryggen.

- Elsket hvert minutt Pellegrini skrev i kampprogrammet at han mener det er urettferdig at City har under to døgn til sin neste kamp - mot Crystal Palace hjemme - mens flere har rivalene har tre døgns pause.

Det ble - passende nok - en av Pellegrinis sommersigneringer som ble den store helten på Etihad. Alvaro Negredo (28) ble nemlig matchvinner rett før pause, da han - ifølge OptaJoe - scoret i sin niende kamp på rad på hjemmebane.

Da var City-kaptein Vincent Kompany naturlig nok fornøyd

- Tre poeng var massivt. Dette var den vanskeligste hjemmekampen så langt i sesongen. Det gir oss masse energi, sa belgieren etter kampen, før han la til:

- Jeg elsket hvert eneste minutt av duellen med Suarez. Jeg lever for kamper som dette, og vi tok hverandre i hånda etter kampen. Han setter pris på en god duell, og det gjør jeg også. Når det gjelder tittelkampen, er den litt merkelig. Alle topplagene fikk en litt treg start. Jeg veit ikke hvor mange seirer vi har nå, men vi klarer liksom ikke å karre oss til toppen av tabellen.

Dommerbrøler Veldig mye skjedde riktignok før - og etter - Negredos 2-1-scoring.

City skapte den første store sjansen, og den kom allerede etter snaut fem minutter da Jesus Navas headet i stolpen og til siden for mål etter et innlegg fra Yaya Toure fra venstre.

De lyseblå skapte også den andre sjansen, da Vincent Kompany headet en Samir Nasri-corner en drøy meter utenfor etter ti minutters spill.

Alvaro Negredo var nestemann til å følge opp presset, men han bommet på kassa, da skjøt utenfor Mignolets mål etter et godt Kolarov-innlegg fra venstre.

Etter 20 minutter begikk dommerteamet på Etihad en brøler av de sjeldne. Luis Suarez slo nemlig en helt perfekt stikker til Raheem Sterling, som lurte Citys offsidefelle.

To meter onside Det lille hurtigtoget kom helt alene med Joe Hart, men omtrent da han fintet ut keeperen og satte ballen i nettet, blåste dommer Lee Mason for offside etter at linjedommeren hadde vinket. Problemet var bare at Sterling var to meter i onside...

Liverpool-manager Brendan Rodgers var ikke nådig med dommertrioens innsats etter kampen.

- De tre dommerne gjorde en dårlig prestasjon i dag, og det var ingenting som gikk vår vei. Men spillerne fortsatt å stå på, kampen var jevn helt til siste slutt sier Brendan Rodgers til BBC.

40-åringen og hans Liverpool mistet tabelltoppen til Arsenal på fotballens festdag i England. Likevel hadde han små problemer med å hylle laget sitt etter tapet i Manchester.

- Totalt sett er jeg stolt av laget, hvordan vi spilte med karisma og hvordan pasningsspillet vårt så ut. Vi scoret et flott mål, og vi følte vi kunne scoret to eller tre til. Det er en bitter skuffelse å tape, men laget gjorde en flott prestasjon i dag, sier Rodgers.

Et par minutter etter offside-avgjørelsen fikk imidlertid Liverpool et ganske så lekkert plaster på såret. De tok nemlig like gjerne ledelsen.

Jordan Hendersen fikk mye tid foran Citys boks. Etter et par trekk havnet kula hos Luis Suarez, som viste at han kan mer enn å score. Den lille uruguayaneren brukte ett touch på å flikke Sterling herlig igjennom.

Unggutten var imidlertid først uheldig og så veldig heldig alene med Joe Hart. Han la for mye på kula da han skulle finte ut keeperen, men bakfra kom Coutinho, som kunne styre ballen enkelt i nettet.

City var imidlertid langt fra knust. Noen minutter etter bortelagets åpningsmål, var først Yaya Toure nær utlikning, før kaptein Kompany tok saken i egne hender.

Hodescoring Kapteinen ble holdt i trøya av Martin Skrtel på en corner, men klarte likevel hoppe høyt nok til å styre kula i mål med hodet. På streken sto Joe Allen, men han kunne ikke gjøre annet enn å meie ballen opp i nettaket. Dermed sto det 1-1.

OVERRASKET: Brendan Rodgers var skuffet over dommerne på Etihad, og mente Liverpool ikke fikk noen avgjørelser sin vei. Foto:  AFP/ANDREW YATES/NTB Scanpix
OVERRASKET: Brendan Rodgers var skuffet over dommerne på Etihad, og mente Liverpool ikke fikk noen avgjørelser sin vei. Foto: AFP/ANDREW YATES/NTB Scanpix Vis mer

Liverpool var nær ved å ta ledelsen på ny like før pause, men Joe Hart reddet glitrende en demonstrasjon i nydelige pasningskombinasjoner fra Coutinho, Suarez og Sterling.

City var imidlertid hakket heldigere. Hjemmelaget kontret glitrende rett før hvilen. Ti slutt var det lille Jesus Navas som slo en glimrende stikker gjennom til landsmann Negredo.

Citys nummer ni prøvde å styre ballen i kassa med utsiden av foten, men fikk bare til et sleivspark. Det kom imidlertid helt overraskende på Simon Mignolet, som fomlet ballen over seg og inn i nettet.

Nær utlikning Liverpool var nær utlikning rett etter pause, men Hart reddet, før Kolarov rotet seg bort i eget felt. Henderson ødela imidlertid for en Suarez-avslutning ved å stå i offside.

Etter den friske starten endret kampen helt karakter etter pause. City virket fornøyd med 2-1-seier, mens Liverpool tilsynelatende ikke hadde noe å komme med.

I hvert fall ikke før mot slutten. Først var Raheem Sterling bare en fryktelig svak avslutning unna å gjøre 2-2. Liverpools nummer 31 skulle bare styre ballen i nettet etter et lekkert innlegg fra Suarez, men banket den isteden høyt over.

STRAFFE?: Liverpool-kaptein Luis Suarez ville ha straffespark for trøyeholding i duell med Joleon Lescott. Det fikk han ikke, selv om det gikk klart og tydelig fram hva uruguayanren ønsket. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
STRAFFE?: Liverpool-kaptein Luis Suarez ville ha straffespark for trøyeholding i duell med Joleon Lescott. Det fikk han ikke, selv om det gikk klart og tydelig fram hva uruguayanren ønsket. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

Helt på tampen var Liverpool flere ganger frampå, men maktet ikke skape de store sjansene.

Upopulær Suarez Isteden gjorde de rødes kaptein for kvelden, Suarez, sitt beste for å hisse på seg hjemmepublikummet. Først kastet han seg teatralsk i bakken etter å ha blitt holdt i trøya i straffefeltet, og like etter løp han ned Joe Hart - noe han fikk gult kort for.

Seieren var Citys niende av ni mulige hjemme i Premier League denne sesongen. Det var langt fra den peneste, men de lyseblå er altså bare ett poeng bak serieleder Arsenal.

De satte også tre nye rekorder i kveld:

• De har nå scoret i 59 kamper på rad hjemme. Det er klubbkrekord og sjette beste gjennon tidene.

• Det er første gang på 56 år på toppnivå i serien de scorer minimum to mål per kamp i ti kamper på rad.

• De tangerte samtidig sin egen Premier League-målrekord fra 2011/12-sesongen med 53 scoringer på de første 18 kampene. Det gir et snitt på 2,94 mål per kamp.

GULT KORT: Suarez gjorde så godt han kunne for å unngå kollisjonen med City-keeper Joe Hart, men ble likevel straffet med gult kort. Foto: AFP/PAUL ELLIS/NTB Scanpix
GULT KORT: Suarez gjorde så godt han kunne for å unngå kollisjonen med City-keeper Joe Hart, men ble likevel straffet med gult kort. Foto: AFP/PAUL ELLIS/NTB Scanpix Vis mer

Dagbladet kommer snart med reaksjoner fra Manchester!

SCORET: City-kaptein Vincent Kompany stanget inn et mål mot Liverpool. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
SCORET: City-kaptein Vincent Kompany stanget inn et mål mot Liverpool. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer