Her gjør han som mot Viking

Prøvde å score på usportslig vis.

• Video: Se Antoliy Ostaps skudd mot Kaunas hos BTV (etter 17 min.)

• Video: Se Antoliy Ostaps mål mot Viking her

(Dagbladet.no): Under Uefacup-kvalikkampen mot litauiske Vetra Vilnius for to uker siden, kastet en sportslig Thomas Myhre ballen ut over sidelinja på grunn av en skade.

Den moldovske motspilleren Antoliy Ostap svarte usportslig med å score mål.

- Det viser bare hvor lavt ned på bånn det går an å komme. En fullstendig mangel på fair play - de er et lag fullstendig uten ære og med en trener fullstendig uten ære, freste tidligere landslagsspiller Myhre til Dagbladet.no.

- Én ting er noe sånt skjer ved et uhell, men her var det jo klart med overlegg. Jeg gikk bort til han som scoret, han bare gliste og sa «easy goal», fortalte Myhre.

- Dette er ikke fotball

Vetra Vilnius-treneren skal ha forsøkt å unnskylde seg med at det var en misforståelse at ballen ble skutt mot mål.

I HARNISK: Allan Gaarde raser mot Vetra Vilnius-spillerne, men den russiske dommeren kan intet gjøre. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/SCANPIX
I HARNISK: Allan Gaarde raser mot Vetra Vilnius-spillerne, men den russiske dommeren kan intet gjøre. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Overfor Futbolas.lt hevder også spilleren sjøl at det bare var Viking-keeperens skyld at det ble mål samt at han angrer på det han gjorde.

Men nye bilder fra den litauiske stasjonen BTV avslører at Ostap flere ganger har forsøkt å utnytte motstandernes gentlemanship, for eksempel mot Kaunas.

- Dette er ikke fair play, det er ikke fotball. Mer er det ikke å si, sier Kaunas-keeper Marianas Kello, mens kaptein Tomas Kancelskis sier at dette er typisk Ostap.

- Han gjorde det mot oss, og han gjorde det mot Viking også. Så dette er ikke tilfeldigheter. På et tidspunkt da fair play blir promotert i Fotball-Europa, er dette langt fra respektabelt, fastslår han.

Møtes igjen på torsdag

Også Viking-spillerne har merket seg at episoden mot dem ikke var enestående.

- Klart jeg er overrasket. Men det bare understreker den følelsen vi hadde om at han gjorde dette med vilje, sier kaptein Nikolai Stokholm til aftenbladet.no.

Torsdag møtes Viking og Vetra Vilnius på nytt, til returoppgjør i Stavanger, og hjemmelaget har tidligere varslet en varm velkomst for laget som leder 1-0 så langt.

Her gjør han som mot Viking

- Det eneste vi kan gjøre er å gruse dem i returoppgjøret, sa en tydelig sint Myhre til Dagbladet.no etter den uvanlige opplevelsen i forrige kamp.

• Les også: Sånn kan det gjøres, Vilnius

• Les også: - La dommeren ta seg av stopp i spillet

IKKE AKKURAT FAIR PLAY: Dommeren har droppet ballen etter en hodeskade, og Kaunas-spillerne trekker seg unna for forhåpentligvis å få ballen tilbake. Antoliy Ostap har andre hensikter.