Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her gjør IFK Göteborg-målvakten målet mindre

Ble fersket på TV-bilder.

IKKE FØRSTE GANG: Kim Christensen tok en frekkis før avspark i Örbro. Foto: Canal Plus (gjengitt med tillatelse)
IKKE FØRSTE GANG: Kim Christensen tok en frekkis før avspark i Örbro. Foto: Canal Plus (gjengitt med tillatelse) Vis mer


||| • Video: Se Christensen dytte på målet

 (Dagbladet.no): Det er en velkjent klisjé på engelsk, «moving the goalposts». Det betyr at du går bort fra det som er avtalt på forhånd.

Danske Kim Christensen bestemte seg i går for å bokstavelig talt flytte stolpene da IFK Göteborg møtte Örebro på bortebane.

Kampen endte 0-0, men alle snakket om dansken etterpå.

Stolpene er løse
Før avspark tok IFK-keeperen et godt tak i metallstengene og dro begge noen centimeter innover. Og slik sto målet i 21 minutter, før dommeren plutselig oppdaget at et av målene på Behrn Arena var litt mindre enn det andre.

Siden mannen i svart ikke visste hvem som hadde gjort det, eller om målet var slik før lagene kom utpå, kunne han verken gi kort eller advarsel.

TV-bildene fra matchen viser klart at det var dansken som brukte både armer og bein for å få mindre plass til å slippe inn mål. Christensen er også åpen om det, for dette er ikke noe nytt.

- På enkelte baner sitter ikke stolpene fast i bakken, og da hender det man prøver å flytte stolpene inn så mange centimeter man kan. Jeg fikk tipset av en keeperkompis for noen år siden, og siden det har jeg gjort det av og til, sier Christensen til Aftonbladet.

Dommer Stefan Johannesson sier til avisa at dansken hadde fått gult kort, dersom han hadde sett jukset.

- Det tror jeg i hvert fall. Det er ikke så lett å finne regelen for dette.  Jeg har aldri opplevd dette før, og jeg har aldri hørt om noe slikt, sier dommeren.

Får karantene
Nå er det slik at forballreglene tillater forbund å gripe inn i ettertid, når fløyteblåseren har gått glipp av noe. Og i dag ble det klart at IFK-keeperen er meldt inn det svenske fotballforbundets disiplinærnemd. Det bekrefter nemdas formann Kenneth Tallinger overfor SR-Radiosporten.

Generalsekretær Sune Hellströmmer sier til radiokanalen at de er nødt til å gjøre noe med løse målstenger, spesielt hvis det viser seg at flere keepere dytter litt her og der.

- En mulighet er at vår granskningsgruppe titter på bildene. At andre målvakter sier at dette er vanlig gjør ikke saken bedre, sier Hellströmmer.

Trolig får Christensen flere kampers karantene for stolpejukset. Dermed er målstolpene flyttet for slikt oppførsel framover.


Aldri hørt om liknende
Dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund sier til Dagbladet at han aldri har hørt om liknende episoder på norske toppseriebaner.

- Nei, jeg kan i farta ikke si at jeg har hørt om noe sånt, det må jeg ærlig innrømme.

- Er det løse stolper på norske tippeligabaner?

- Jeg vil tro at det ikke er det, det er både inspeksjoner og kontrollmålinger ute på banen. Jeg skal ikke påstå at dette umulig kunne skjedd i  Norge, men utifra mitt kjennskap vil jeg tro det. Vi må kanskje være på vakt i serieinnspurten, på lag som ligger dårlig an, gliser Pedersen.

PÅ PLASS: Dommeren måtte bort og skyve stengene ut etter 21 minutters spill. Foto: Canal Plus
PÅ PLASS: Dommeren måtte bort og skyve stengene ut etter 21 minutters spill. Foto: Canal Plus Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling