Her gjør «King James» en kongelig blemme

Møtte prins William og hertuginne Kate.

OOPS: Lebron James fikk møte prins William og hertuginne Kate etter en basketkamp mandag. Da brøt han en tradisjonell britisk etikette ved å berøre hertuginne Kate. I Storbritannia er det nemlig slik at en vanlig borger ikke skal berøre et medlem av kongefamilien, selv om det er helt uskyldig. Foto: EPA/Neilson Barnard / POOL
OOPS: Lebron James fikk møte prins William og hertuginne Kate etter en basketkamp mandag. Da brøt han en tradisjonell britisk etikette ved å berøre hertuginne Kate. I Storbritannia er det nemlig slik at en vanlig borger ikke skal berøre et medlem av kongefamilien, selv om det er helt uskyldig. Foto: EPA/Neilson Barnard / POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Prins William og hertuginne Kate er for tiden i USA. På en NBA-kamp mellom Cleveland Cavaliers og Brooklyn Nets i New York på mandag, møtte de basketstjerna Lebron James.

James kalles «King James» blant fansen, og under møtet begikk han en kongelig tabbe, skriver AP.

For ifølge britisk skikk er det nemlig slik at en vanlig borger ikke skal berøre et medlem av kongefamilien, selv om det er helt uskyldig.

Fikk trøyer AP skriver at ifølge det britiske monarkiets nettsted ikke finnes noen obligatoriske regler når det gjelder etiketter, men at mange likevel ønsker å forholde seg til tradisjonelle skikker.

Under møtet fikk ekteparet to Cleveland-trøyer. En til Kate, og en til deres sønn prins George. Kate er for øvrig gravid med parets andre barn.

Ikon Lebron James er et basketball-ikon i USA.

James har rukket å bli 29 år, men allerede som 18-åring gjorde han sin NBA-debut. Siden den gang har han satt flere rekorder. Han er den yngste som har oppnådd 500 målgivende pasninger, den yngste som har scoret 5 000 poengi karrieren og den yngste som har scoret 50 poeng i en kamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer