Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her gjør Lineker i buksa under VM-kamp

- Den verste opplevelsen i mitt liv.

FERDIIIIIIIG: Gary Lineker gjorde det beste ut av situasjonen da uhellet skjedde under Englands åpningskamp mot Irland i 1990. Etter litt gnikking mot bakken og overflatisk rengjøring spratt han opp og latet som ingenting. Foto: YouTube
FERDIIIIIIIG: Gary Lineker gjorde det beste ut av situasjonen da uhellet skjedde under Englands åpningskamp mot Irland i 1990. Etter litt gnikking mot bakken og overflatisk rengjøring spratt han opp og latet som ingenting. Foto: YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 20 år har Gary Lineker båret på en skitten hemmelighet.

I et intervju med BBC, der den gamle spisslegenden selv jobber som programleder for fotballflaggskipet «Match of the Day», avslører han nå hvorfor han ålte seg rundt på gressteppet i Englands åpningskamp mot Irland i 1990-VM.

- Du trenger ikke å svare på dette, men det går et rykte om at du gjorde i buksa under en kamp? spør BBC-reporteren i intervjuet, som kan ses hos Aftonbladet.

- Eh, jeg har aldri innrømmet det, men det er sant, sier en noe beskjemmet Lineker.

- Heldigvis regnet det
TV-bildene fra kampen viser England-spissen sittende på rumpa, mens noen lagkamerater kommer bort for å sjekke hva som skjer. Lineker sier noen ord, begynner å gni seg mot underlaget, samtidig som han tørker innsiden av lårene og gnir seg igjen.

- Om du ikke vet akkurat hva som skjer, så skjønner du ikke hva som foregår. Men når du vet, så forstår du, sier Lineker.

Han ga England ledelsen 1-0 etter åtte minutter, men følte seg dårlig i pausen. Uhellet skjedde da han skulle takle en motspiller et stykke inn i 2. omgang.

- Jeg skulle takle noen, strakk ut beinet og slappet av. Og så... Heldigvis for meg regnet det den kvelden, sånn at jeg kunne gjøre noe med det, men det var grisete. Det bare skjedde. Hvor mange detaljer vil du ha? spør Lineker og knekker sammen i latter.

- Du kan se hvordan jeg gnir meg mot bakken som en bikkje, i forsøket på å vaske meg. Det er det verste jeg har opplevd i mitt liv, sier Lineker.

Fikk aldri et gult kort
Som definitivt ser det humoristiske i saken i dag, 20 år seinere.

- Jeg har aldri fått så mye plass i mitt liv som jeg fikk etter den episoden.

Lineker forteller imidlertid ikke om han tok motspillerne i hånda etter kampen, som endte 1-1.

En av de mest bemerkelsesverdige tingene ved Linekers karriere, er at han aldri pådro seg et gult kort.

Det står neppe noe i regelboka om hva som skjer dersom en spiller griser til seg selv og banen - men det hadde definitivt vært spektakulært å få karrierens eneste gulkort for å gjøre i buksa...

BESKJEMMET: Men Gary Lineker ler av episoden i dag. Foto: AFP PHOTO VALERY HACHE
BESKJEMMET: Men Gary Lineker ler av episoden i dag. Foto: AFP PHOTO VALERY HACHE Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!